Haptické mapy od Seznam.cz jsou dostupné už pro celý svět

Aneta Kapuciánová 16. září 2019

Společnost Seznam.cz díky své službě Mapy.cz pomáhá zjednodušit cestování nevidomým a slabozrakým lidem, a to prostřednictvím haptických map. Speciálně upravené mapové podklady pro snadnou orientaci pomocí hmatu si uživatelé mohou nejen zobrazit, ale nově také nechat u české internetové jedničky v rámci České republiky zdarma vytisknout. 

Jsem velice rád, že se nám povedlo dotáhnout tento ambiciózní projekt a dostupnost haptických map rozšířit do celého světa. Ve státech, kde se nepoužívá latinka, byl totiž proces implementace velice náročný,“ říká Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz, a dodává, že Seznam.cz zároveň spouští projekt, kdy tyto mapy bude na požádání pro osoby se zrakovým handicapem zdarma tisknout.

Mapa je pro nevidomé čitelná díky speciální technologii tisku a generování mapových podkladů a dalších přidružených informací v Braillově písmu. Na vývoji haptických map společnost Seznam.cz dlouhodobě spolupracuje se střediskem Teiresiás při Masarykově univerzitě a ELSA (Středisko pro podporu studentů se specifickými potřebami) při ČVUT v Praze.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích