Karlovarský festival i pro nevidomé

8. července 2004

Karlovy Vary, 8. července 2004 – Speciální projekce nového českého filmu “Horem pádem” určená nevidomým a slabozrakým se dnes uskuteční v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Společnost Seznam.cz je mediálním partnerem filmu.

Může se zdát, že film a internet zůstávají pro mnohé naše spoluobčany zapovězenou třináctou komnatou. Audiovizuální technika však dospěla tak daleko, že umožňuje i nevidomým a slabozrakým “vidět”. Důkazem je nejnovější film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského “Horem pádem”. Filmový snímek je obohacen o audiokomentář vytvořený speciálně pro potřeby zrakově postižených. Tento komentář doplňují dialogy, ruchy a scénická hudba, která umožňuje nevidomým prostorovou orientaci a usnadňuje pochopení děje.

Seznam.cz si považuje za čest, být exkluzivním internetovým mediálním partnerem filmu “Horem pádem”. Podpora tohoto filmu, který umožňuje filmový zážitek i nevidomým a slabozrakým, odpovídá strategii nejnavštěvovanějšího českého internetového portálu  – otevírat přístup k obrazovým informacím prostřednictvím filmu a internetu také lidem se zrakovým postižením. Společnost Seznam.cz se tomuto tématu věnuje již dlouho a v roce 2001 obdržela Certifikát Blindfriendly, který společnosti udělila Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých. Seznam.cz zároveň finančně podporuje vývoj speciálního software, díky kterému mohou nevidomí pracovat s počítačem a internetem.

Sdílet na sítích