Milionový Stream.cz potvrdil svůj úspěch na Seznamu

30. ledna 2008

Videa od společnosti Global Inspiration s.r.o. mají na www.stream.cz svůj první rekord v návštěvnosti. Během prosince 2007 je zhlédlo 1,28 milionu reálných uživatelů.

Stream v nové grafické podobě se na Seznamu objevil začátkem října a to po vstupu českého vyhledávače do společnosti Global Inspiration, s.r.o. Video server prošel designovou a později i obsahovou změnou tak, aby se více přiblížil preferencím uživatelů Seznamu. V listopadu 2007 nasadil  Stream nové logo. V obsahu pak přibyla dvakrát týdně live show Peklo s Danielem Landou, populární animovaný seriál Pat a Mat  a od února 2008 se počítá s dalším původním pořadem a to na každý den.

S

tatistika návštěvnosti

Nabídka Streamu zaujala uživatele Seznamu prakticky od začátku a tak se v prvních týdnech provozu začala návštěvnost videí rychle zvyšovat. Seznam odhadoval, že ke konci roku Stream překoná hranici jednoho milionu uživatelů, což se nakonec potvrdilo.

Tři měsíce od spuštění na Seznamu dosáhl Stream návstěvnosti 1,28 reálných uživatelů a to v prosinci 2007 (statistika Netmonitor).

 

Období

RU

Říjen 2007

0,195 mil

Listopad 2007

0,982 mil

Prosinec 2007

1,28 mil

                                                Zdroj: Netmonitor

Návštěvnost Streamu  komentuje generální ředitel Global Inspiration, s.r.o Miloš Petana:  „Pro nás jsou poslední skvělá data ohromnou výzvou k rozvinutí obsahové pestrosti a atraktivity videí na Streamu  tak, abychom byli schopni uživatelskou náklonnost co nejvíc uspokojit. Rádi bychom letos dosáhli až na trojnásobek prosincových čísel.“

Zvýšit návštěvnost Streamu bylo na začátku naším prvořadým úkolem a ten jsme úspěšně zvládli,“ říká ředitel Seznamu Pavel Zima.  „V letošním roce bude pro Seznam aktuální  především poptávka  našich klientů po nových formátech video reklamy. Některé už na Streamu nabízíme a mají mezi klienty výborný ohlas.“

Nejoblíbenější
Podle statistik se v žebříčku nejpopulárnějších pořadů Streamu drží na předním místě seriál z vlastní produkce – Gynekologie II. Následuje nejnovější live show Peklo s Danielem Landou a populární reportéři Noisebrothers.

Sdílet na sítích