Seznam.cz nahrazuje po letech Lištičku novými doplňky pro Chrome a Firefox. Zapojí se i pes Krasty

26. října 2017

Seznam.cz představuje nové doplňky pro prohlížeče Chrome
a Firefox, které nahradí stávající Lištičku. Nově se jmenují Seznam do Chromu a Seznam do Firefoxu.  Modernější verze doplňku například upozorní na nové e-maily a nabídne rychlý přístup do e-mailové schránky nebo překlad cizích slov přímo na dané prohlížené stránce. V okamžiku, kdy se některé vychytávky známé z prostředí prohlížeče od Seznam.cz poprvé vydávají i mimo jeho hranice, nemůže chybět ani pomocník pes Krasty. I ten bude doporučovat a vyhledávat další užitečný a zajímavý obsah k tomu, co si lidé právě prohlížejí.

Doplněk prošel řadou zásadních inovací, které lidem umožní zjednodušit navigaci v jejich nainstalovaných internetových prohlížečích. Přináší tak další uživatelský zážitek, který znají uživatelé Seznam.cz prohlížeče, i do dalších prostředí. Dostupný je totiž teď pro prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox. Ikonka „S“ nově poskytuje hned několik možností. Nejen rychlý přechod na domovskou stránku Seznam.cz, ale především komfortní cestu ke službám společnosti Seznam.cz. „Některé oblíbené vychytávky ze seznamáckého prohlížeče přinášíme i do Chromu a Firefoxu v podobě doplňků, abychom lidem i tam ještě více usnadnili prohlížení internetu,“ říká Lukáš Kovač, produktový manažer Seznam.cz prohlížeče.

image

Fotografie v tiskové kvalitě ke stažení.

Pomocník Krasty

Pomocník, pes Krasty, se kromě Seznam.cz prohlížeče nově zabydlel i v Chromu a Firefoxu, kam si jej mohou lidé nainstalovat jako doplněk. Pes Krasty doporučí užitečné informace k tomu, co si zrovna lidé prohlížejí. Například u restaurací najde otevírací dobu a kontakt, na stránkách pošty zase nejbližší pobočku a u článku doporučí další související zprávy. Krastík také poradí, kde si nejvýhodněji koupit například telefon, který si zrovna lidé v prohlížeči vybírají.

image

Fotografie v tiskové kvalitě ke stažení. 

Užitečný slovník i převodník měn

Doplněk od Seznam.cz přináší překladač slov, který po najetí myši na cizojazyčné slovo nabídne ihned překlad slova do češtiny. Obdobným způsobem funguje také převodník měn, který automaticky převede cizí měnu na české koruny, aniž by lidé museli něco přepočítávat s kalkulačkou v ruce.

Propojení s více e-mailovými schránkami

Doplněk je možné propojit s více e-mailovými schránkami od Seznam.cz. Vylepšené je také upozorňování na všechny nové zprávy prostřednictvím ikonky pošta s číselným zobrazením o počtu příchozích zpráv do schránek, které jsou s doplňkem propojené. Do schránky se tak uživatelé přihlásí na jeden klik.

Nový Seznam do Firefoxu od verze 55 nebo Chrome od verze 49 si lidé mohou stáhnout na adrese www.seznam.cz/doplnky. Stávajícím uživatelům Lištičky se provede aktualizace na nové doplňky automaticky.  

Petra Dvořáková, PR specialistka

image
Sdílet na sítích