Mapy.cz představují novou kartu Počasí. Data čerpá od české aplikace Windy.com

Aneta Kapuciánová 17. dubna 2019

Mapová aplikace Mapy.cz české internetové jedničky Seznam.cz představuje jednu z prvních novinek pro nadcházející turistickou sezonu, kterou je karta s předpovědí počasí. Vychytávka se uživatelům od dnešního dne zobrazí v mobilu i počítači, a to v detailu konkrétního místa, a funguje celosvětově.

Matematický model, jehož data jsou přebírána z české aplikace Windy.com, ukazuje informace o teplotě vzduchu, směru a rychlosti větru, srážkách nebo sněžení i na několik dní dopředu. „Smyslem této funkce není nahradit meteorologické portály, ale především umožnit lidem operativně zjistit aktuální informace o počasí pro bod zájmu na našich mapách,” upřesňuje Jan Laš, produktový manažer služby Mapy.cz. V kartě Počasí je také možné zjistit pro jakékoliv místo na světě aktuální čas nebo dobu východu a západu slunce.

Služba Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích