Televize Seznam na podzim nabídne divákům skandinávské a britské krimi seriály, české filmy i vlastní pořady

Hana Holubová 17. srpna 2020

Televize Seznam přináší s novým programovým schématem zábavu pro celou rodinu. Podzimní večery budou ve znamení seriálů ze skandinávské a britské produkce a českých i animovaných filmů, které doplní film týdne. V programu diváci nově uvidí kulinářskou show, auto moto show, ale i vlastní pořady, zpravodajství, byznys a publicistiku.

 „Pokračujeme ve změnách, které jsme v rámci úpravy programového schématu úspěšně nastartovali v březnu letošního roku. Obsahově opět výrazně posilujeme – od září zařazujeme do vysílání čtyři kvalitní zahraniční seriály, které se ve světě těší divácké oblibě. Budeme pokračovat ve vysílání divácky oblíbených českých filmových legend nebo Zahradních proměn, které v odpoledním vysílacím bloku nově doplní pořad o vaření a auto-moto magazín. A nesmím samozřejmě zapomenout na naše vlastní divácky úspěšné pořady, které lidé uvidí v jejich standardních vysílacích časech,“ říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Českým divákům se nově představí špionážní drama Hodinka, rodinné drama Dědictví, severské kriminální seriály Vražedná konstelace a Špinavý byznys, i nadále budou pokračovat PC Rebelové a Zločinná mysl.

Diváci se mohou těšit i na vlastní pořady Televize Seznam – Moje místa Blanky Kubíkové ze zákulisí života známých osobností, satirický pořad Jindřicha Šídla Šťastné pondělí a investigativní pořad Záhady Josefa Klímy.

„Do budoucna bychom divákům rádi nabídli více vlastního obsahu, na pilotech některých pořadů již nyní spolupracujeme s produkcí Streamu. Pro letošní podzim jsme připravili dokumentární portrét trans osob, který otevírá témata a otázky, kterým se v českém mediálním světě nevěnuje velká pozornost.  Projekt Trans* zařadíme do vysílání v polovině října,“ prozradil Ivan Mikula.

Po krátké prázdninové přestávce se do vysílání vrací kompletní zpravodajský a publicistický blok, každý všední den v podobě odpoledních (nově už v 15:00 hodin) a večerních zpráv (18:30 hodin), a publicistický pořad Detail vysílaný ve čtvrtek, který ve třiceti minutách představí tři aktuální témata od společenských problémů, přes politiku až po moderní trendy a technologie. Magazín Byznys se přesouvá na středeční a páteční večer.

Všední odpoledne bude na Televizi Seznam patřit kulinářské show Gordon Ramsay: Famózní kuchyně, auto-moto pořadu Fifth Gear a divácky velice oblíbeným Zahradním proměnám.

Kromě Fifth Gearu budou moci nadšenci aut sledovat každé úterý večer i novou sérii pořadu Garáž a Krále vrakovišť.

Podvečerní vysílací čas bude od 19:00 hodin patřit dětem. Nově uvidí na obrazovkách Televize Seznam příběhy myšího redaktora v seriálu Myšák Geronimo Stilton. Následovat bude od 19:30 hodin slavný francouzský seriál Byl jednou jeden …

Úterní večery budou opět ve znamení české filmové klasiky jako například Osada havranů, Skalpel, prosím, Indiáni z Větrova, Kalamita a další. České filmy v programovém schématu doplní rodinné páteční animované filmy a sobotní filmy týdne.

V úterý 8. září čeká na diváky premiéra nového dílu One Man Show z produkce Streamu.

Starty pořadů

Tipy na Televizi Seznam

Graf – meziroční růst

Na základě programových změn byl měsíční share Telvize Seznam za červenec letošního roku 0,56% (zdroj: ATO), což je meziročně téměř třikrát více. V tom samém měsíci Televize Seznam oslovila více jak 2 miliony diváků.

S novou podobou programového schématu získá během září Televize Seznam i nový grafický obal, na kterém pracoval interní tým v čele s Petrem Černým.

„Televize Seznam se po třech letech od svého spuštění proměnila a vyzrála v plnoformátovou až rodinnou stanici, a proto jsme se rozhodli podpořit tuto změnu i redesignem vnitřní grafiky, která provází diváka všemi částmi selfpromotion. Nejmarkantnějším změnou je přidání prostoru do většiny grafických prvků a částečná proměna loga Televize Seznam. Vše je doplněno o výraznou a dominantní typografii, která by měla divákovi pomoci s lepší orientací v upoutávkovém bloku. Nedílnou součástí televize jsou i identy, které mají funkci identifikace TV a v současné době se ve vysílání téměř neobjevovaly. Divákům tedy nabídneme novou sadu, která si bude hrát se stylizací písmena „S“ směrem k různým žánrům, které Televize Seznam má ve svém aktuálním programovém schématu. Mysleli jsme například i na to, aby ve večerních hodinách byla barevná paleta výrazně tlumenější a diváka zbytečně neoslňovala,“ komentuje grafiku TV Art director Petr Černý.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích