Na pozici šéfredaktora Seznam Zpráv se vrací Jakub Unger

Hana Holubová 31. května 2024

Od začátku června povede redakci Seznam Zpráv opět Jakub Unger. V roli šéfredaktora nahradí Jiřího Kubíka, který se bude věnovat rozvoji nového investigativního formátu. Ten rozšíří exkluzivní obsahovou nabídku redakce. Unger bude i nadále působit jako ředitel divize Zpravodajství a rádií a bude stát v čele společnosti Seznam Zprávy, a.s.

„O této pracovní změně jsme s Jiřím Kubíkem diskutovali několik posledních měsíců. Umožní nám, abychom přímočaře řešili strategické úkoly, které před redakcí stojí. Páteří Seznam Zpráv jsou kvalitní investigace, byznysové zpravodajství, analýzy, komentáře, podcasty či schopnost obsahových inovací. A proto jsem rád, že jsme se s Jirkou shodli na myšlence nového investigativního formátu. Tento typ žurnalistiky k nám patří od zrodu Seznam Zpráv a je důležité, aby tuto kompetenci u nás rozvíjeli nejlepší čeští novináři,“ říká Jakub Unger, který v Seznam Zprávách působí od jejich vzniku v roce 2016.

Jakub Unger

Nový projekt Jiřího Kubíka by měl odstartovat v létě a doplnit stávající pilíře autorského obsahu.

„Po pěti letech, kdy se Seznam Zprávy staly jedním z nejrespektovanějších médií v Česku a získaly čtyři Křišťálové lupy a řadu dalších ocenění, cítím, že se moje šéfredaktorská mise naplnila. Děkuji všem kolegům za to, co se nám společně podařilo vytvořit. S velkou chutí a odhodláním se vracím k podstatě novinářské práce, která mi byla vždy velmi blízká. Novým projektem chceme navázat na úspěšné investigativní série, mezi které patří například Novinářskou cenou oceněné Ve stínu Slunečnice. A to na zpravodajské platformě, která ctí svobodu novinářské práce,“ komentuje Jiří Kubík chystaný obsah na Seznam Zprávách.

Jiří Kubík
Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích