Ať už jsi Keliška, nebo chceš jen vědět, co se zrovna děje o ulici vedle: Seznam.cz rozšiřuje nabídku lokálních zpráv od samospráv

Hana Holubová 23. října 2024

Společnost Seznam.cz nabízí už déle než rok na své domovské stránce ověřené lokální zprávy od dvou tisíc samospráv České republiky. Nově je rozšíří o informace z dalších dvou tisícovek radnic, a to díky spolupráci s firmou Galileo Corporation.

Nabídka obecních bytů, kdy a kde přesně se koná řemeslný jarmark či jaká jsou nová dopravní omezení při cestě do práce? Ověřené informace a aktuality z míst, která si uživatelé Seznam.cz sami zvolí (například místo bydliště, místo, kde mají chalupu či bydlí jejich příbuzní), se jim zobrazí na domovské stránce hned pod sekcí známé jako Newsfeed. Dozví se tak o novinkách z preferované lokality včetně například krizových situací, termínů úředních povinností nebo kulturních akcí, a to neprodleně poté, co je sama samospráva zveřejní.

„Momentálně odebírá lokální zprávy na naší domovské stránce 10 % uživatelů. Díky dosavadním i nově uzavřeným spolupracím dokážeme našim uživatelům zprostředkovat až dvě třetiny všech dostupných lokálních zpráv od samospráv z celé České republiky. To je zhruba čtyři tisíce z celkových šesti tisíců dvě stě padesáti čtyř obcí,“ říká seniorní produktový manažer Seznam.cz Marek Vacek a dodává: „Kromě zmíněných ověřených informací nabízíme uživatelům i články z vybraných regionálních médií. Cílem je zajistit jim přehled nejen o tom, co se děje v Česku či ve světě, ale upozornit je i na to, co se právě stalo například kousek od jejich bydliště a může tak ovlivnit jejich každodenní život.“  

Pokud si chcete tuto funkcionalitu vyzkoušet, stačí kliknout zde a nastavit si lokality, ze kterých chcete dostávat zprávy.

Společnost Galileo Corporation, která umožní Seznam.cz získávat zprávy od dalších tisícovek obcí a měst, rozhodně není žádným nováčkem na trhu. Již více než 22 let pomáhá samosprávám a organizacím v oblasti digitalizace a komunikace s občany a veřejností. Vedoucí představitelé měst a obcí tak mají možnost snadno komunikovat se svými občany prostřednictvím webových stránek, mobilní aplikace V obraze, SMS, e-mailů, digitálních úředních desek a dalších nástrojů. Všechny kanály přitom obsluhují z jednoho místa na jedno kliknutí. Navíc mohou pro tvorbu obsahu využít umělou inteligenci v podobě Galileo AI asistenta.

Aktuality, které naši klienti s mobilní aplikací vloží do administrace svých webových stránek, se automaticky zobrazí na hlavní stránce Seznamu. Tímto krokem chceme čtenářům Seznam.cz zpřístupnit lokální obsah. Zároveň chceme podpořit naše zákazníky, aby se informace od nich dostaly k co nejvíce občanům. Tento krok zapadá do našeho komplexního řešení pro informovanější Česko a Slovensko,“ říká Dušan Procházka, majitel Galileo Corporation.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích