17. listopad na Seznamu: Přímý přenos z Koncertu pro budoucnost, speciál Šťastného pondělí, ale i recepty a ženy za revolucí

Hana Holubová 4. listopadu 2019

Obsahové služby české internetové jedničky Seznam.cz chystají k třicetiletému výročí sametové revoluce přímý přenos z Koncertu pro budoucnost, speciální grafiku i premiérové díly svých pořadů na Televizi Seznam a unikátní kroniku třicet let svobodné novinařiny na zpravodajském webu Seznam Zprávy. Na online magazínu Proženy.cz si čtenáři připomenou recepty z předlistopadové kuchyně a auto-moto magazín Garáž.cz nabídne články o době revoluční a porevoluční očima řidiče.

Televize Seznam

Šťastné pondělí Jindřicha Šídla

Speciální díl Šťastného pondělí Jindřicha Šídla o šťastné zemi, která slaví 30.výročí začátku zcela jedinečného celospolečenského experimentu nazvaného “Jak dlouho si dokáží jednu zemi mezi sebou předávat dva muži, aniž by vám to bylo divné“. Hosty budou hudebník Michael Kocáb, moderátor Jakub Železný a slovenská režisérka Tereza Nvotová.

Kdy: pondělí 18. 11. od 21 hodin

Koncert pro budoucnost

Po 20. hodině nabídne Televize Seznam přímý přenos z Koncertu pro budoucnost, který se 17. listopadu večer odehraje na Václavském náměstí v Praze. Osobnosti veřejného života, muzikanti i lidé, kteří se zasloužili o demokracii v Česku, připomenou nejdůležitější momenty uplynulých let a předají poselství do těch následujících. Průvodcem a moderátorem na místě bude Jindřich Šídlo.

Kdy: neděle 17. 11. od 20:00 do 22:00 hodin

Speciální Večerní zprávy: 30 let demokracie

Hlavní televizní zpravodajství se bude věnovat nejen událostem 17. listopadu 1989, ale i následujícím porevolučním rokům. Představí hlavní události sametové revoluce a přinese divákům záznamy z oslav třicetiletého výročí.

Kdy: neděle 17. 11. od 19:25 do 20:00 hodin

Seznam Zprávy

Redakce Seznam Zprávy připravila k výročí pádu komunistického režimu speciální kroniku třiceti let života ve svobodné společnosti. Od pondělí 4. listopadu si čtenáři a diváci mohou připomínat zásadní momenty posledních tří dekád, které ovlivnily další vývoj naší země i svobodné novinářské práce, včetně deset největších kauz. Ty budou představené pohledem novinářů, kteří přinášeli zásadní zjištění a odhalení. Projekt zároveň upozorňuje na význam novinářské profese a její přínos pro celou demokratickou společnost.

Na projektu se za redakci Seznam Zprávy podílejí Eva Soukeníková a Filip Vích, kteří vyzpovídali kolegy Jindřicha Šídla, Jiřího Kubíka, Václava Dolejšího a Luďka Mádla, ale i novináře z ostatních médií – Janu Klímovou, Sabinu Slonkovou, Silvii Dymákovou, Jaroslava Kmentu, Ondřeje Kundru a Jana Urbana.

„Jsme velmi vděční kolegům za jejich upřímný pohled na největší kauzy české společnosti. Je velmi zajímavé sledovat a dozvídat se více o tom, jak přední čeští novináři postupovali při největších investigativních odhalení svojí kariéry,“ říká k projektu šéfeditor rozhovorů a datového týmu Seznam Zpráv Filip Vích.

Do kroniky se z redakce Seznam Zpráv zapojili i datoví žurnalisté a rešeršní tým Sherlock Hoax.

Proženy.cz

Ženy za revolucí

Online magazín Proženy.cz představí příběhy žen, jejichž blízcí byli aktéry listopadových událostí. Seznámí čtenáře s tím, jak prožívaly toto období, zda se bály či zažily nějaké vypjaté momenty. O listopadových dnech roku 1989 promluví například Marsha Kocábová, Soňa Kodetová, Marta Čarnogurská.

Socialistická kuchyně

Recepty a články k tradičním pokrmům, a to nejen domácích, ale i k těm, které se podávaly v restauracích nebo bufetech a lahůdkách.

Garáž.cz

Články o době revoluční a porevoluční očima řidiče

Redakce Garáž.cz ve svých článcích zavzpomíná na auta roku 1989, co se dalo koupit a za kolik v tehdejším státě a co se bezprostředně změnilo po revoluci (cena benzínu, pokuty atd.)

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích