Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od října 2021

4. října 2021


Po
nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v září tohoto roku.

Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili nové kategorie. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tyto kategorie relevantní:

Auto-moto | Motodoplňky | Příslušenství k helmám na motorku

Dům, byt a zahrada | Zahrada | Pěstitelství | Tyče a opěry k rostlinám

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se změna parametrů týká a ke kterým jsme přiřadili parametry nové, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:


Elektrické zubní kartáčky

Elektrické zubní kartáčky jsou v poslední době velkým hitem. Proto jsme v kategorii provedli pár změn a přidali nové parametry, které pomohou s výběrem toho správného modelu. Kromě nových parametrů doba nabíjení (hodiny/minuty/sekundy) a doba provozu na jedno nabití (dny), jsme přidali vlastnosti indikátor baterie a indikátor výměny hlavice. Určitě se bude uživatelům hodit i informace o počtu hlavic v balení, stejně tak o počtu rukojetí v balení. Dále může přijít vhod i informace, zda je kartáček určen pro osoby s rovnátky, případně zda je typ elektrického kartáčku (magnetický, sonický, rotační) vhodný také pro citlivé dásně.

Kuličkové dráhy

Kuličkové dráhy jsme vybavili několika novými parametry, aby jejich nákup byl ještě snazší. Důležité je znát minimální věk dítěte, pro který je kuličková dráha učena. Dále se zákazníci zaměřují na počet dílků a materiál dráhy (plast, kov, dřevo). Trendem je magnetická kuličková dráha, která děti zabaví přitahováním a odpuzováním magentů, užitečná je i možnost vyhledat kuličkovou dráhu pro nejmenší, která je určena pro opravdu malé děti.

Tyče a opěry k rostlinám

V nadkategorii Pěstitelství vznikla nová kategorie Tyče a opěry k rostlinám. Sem řadíme všechny opěrné tyče, mřížky a jiné pomůcky, které slouží jako opěra k rostlinám. Kromě parametrů šířka, výška nebo průměr je důležité, aby si zahrádkáři mohli vyfiltrovat tvar tyče/opěry. K dispozici jsou hodnoty kruhová, mřížka, půlkruhová, rovná, spirálová. Neméně důležité je i určení tyče/opěry, které může být na keře, na rostliny nebo na stromy. Vhodné bylo přidat i materiál tyče s hodnotami bambus, dřevo, hliník, ocel a plast.

Pece na pizzu

Kdo si chce začátkem podzimu upéct výbornou pizzu, může si vybrat s pomocí několika nových parametrů a filtrů, které jsme nechali ke kategorii Pece na pizzu přidat. Nově si zde mohou domácí kuchaři i profesionálové vyfiltrovat pece podle výšky, šířky, hmotnosti a příkonu. Ve shonu pomůže i funkce časovače, která začne péct pizzu v daný čas, aniž by bylo potřeba myslet na spuštění pece. Možnost regulace teploty pomocí termostatu a informace o maximální teplotě a minimální teplotě jsou dnes už standardem pro většinu přístrojů na pečení.


Další parametry, ve kterých proběhla změna, naleznete v tabulce ke stažení:


Pokud si chcete zobrazit pouze nově přidané parametry ke kategoriím, tabulku naleznete zde:

Hitovým kategoriím jsme se věnovali i v magazínu Zboží, kde se naši redaktoři snažili odhalit nejlepší robotické vysavače a poradit s jejich výběrem. Zajímavý může být článek o nejlepších kamerách do auta a pomalu se blíží čas přezutí zimních pneu.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích