Seznam.cz dá jistotu budoucího zaměstnání absolventům VŠ

1. prosince 2004

Praha, 1.12.2004 – Největší internetový portál v ČR nabízí budoucím absolventům vysokých škol technického směru jistotu pracovního poměru. Uchazeči, kteří projdou u Seznamu výběrovým řízením, získají výhody ještě před ukončením studia.

Získat zaměstnání ihned po ukončení vysokoškolského studia bývá pro čerstvé absolventy někdy problém. “Firmy často vyžadují předchozí pracovní zkušenosti, které ale absolventi ještě nemají,” potvrzuje tuto skutečnost Michaela Rýdlová, personální ředitelka společnosti Seznam.cz. Snahou Seznamu je dát šanci absolventům VŠ technického směru dostudovat v klidu a s perspektivou budoucího zaměstnání. Největší internetový portál v ČR naopak získá jistotu, že jeho dynamicky se rozvíjející služby nebude brzdit nedostatek kvalifikovaných pracovníků.

Minulý týden vyvěsil Seznam.cz na ČVUT v Praze inzerát, který má oslovit všechny, kdo se v budoucnu chtějí živit programováním, nejlépe v jazyce C/C++. Elektronická verze inzerátu je k nalezení i na univerzitních webových stránkách. Inzerát je určen studentům, kteří ukončí studium v příštím roce. Ti se mohou už nyní ucházet o zaměstnání u Seznamu. Studenti, kteří úspěšně projdou klasickým výběrovým řízením, získají od Seznamu zdarma do užívání notebook. Ten budou moci používat už během studia k soukromým účelům a především pro své studentské práce. Dále bude Seznam.cz úspěšným uchazečům garantovat, že po ukončení studia získají u firmy zaměstnanecký poměr minimálně na jeden rok. Studenti tak získají nejenom jistotu zaměstnání, ale také odpovídající technologické vybavení, které je už během studia důležité pro odborný růst. Navíc budou mít kontakt s budoucím zaměstnavatelem a možnost poznat budoucí pracoviště, což je důležité pro odborné i sociální kontakty a začlenění do kolektivu.

“V současnosti projekt zkoušíme na ČVUT v Praze, ale pokud bude úspěšný, rozšíříme ho i na další vysoké školy s technickým zaměřením. Rozhodně nejde o projekt jednorázovou akci, ale o projekt, ve kterém bychom v budoucnosti pokračovali”, zdůrazňuje Michaela Rýdlová, personální ředitelka společnosti Seznam.cz. Služeb největšího internetového portálu v ČR využijí měsíčně téměř 3 miliony unikátních návštěvníků.

Příloha:

Inzerát – ke stažení ve formátu PDF (106 KB)

Michaela Rýdlová, personální ředitelka Seznam.cz, a.s.

Sdílet na sítích