Soutěž Seznamu o počítačovou učebnu zná vítěze

4. ledna 2005

Praha, 16.12.2004 – Vědomostní soutěž pro děti “najdi, co neznám”, kterou Seznam.cz uspořádal pod patronací MŠMT, zná svého vítěze. Stali se jím žáci 6. A ze ZŠ Kolešovice u Rakovníka.

Výhru, kterou bylo 20 počítačů střední třídy, převzala ZŠ v Kolešovicích. Každý žák vítězné třídy pak převzal dárkový balíček, který mimo jiné obsahoval mobilní telefon, film na DVD, knihu, předplatné časopisů a další drobné dárky. Celá třída pak ještě vyhrála cyklistický zájezd do Českého ráje. Při předávání ceny prohlásila ředitelka školy, paní Vladimíra Hartmanová: “Ještě jsme z toho i s dětmi úplně paf”.

Smyslem soutěže bylo naučit děti používat internet jako zdroj informací. Proto byla soutěž koncipována jako vědomostní a zohledňovala nejrůznější obory lidské činnosti. Soutěže se mohly účastnit třídní kolektivy druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Do soutěže se přihlásilo přes 3 000 tříd z celé ČR.

Soutěž “Najdi, co neznám” byla zahájena 1. října a trvala do prosince 2004. Každý týden byla připravena série otázek. Celá soutěž byla rozdělena do tří měsíčních kol. Z každého kola se podle ročníků losovali výherci, kteří obdrželi drobné dárky. Absolutní výherce vzešel losováním ze všech třídních kolektivů z největším počtem bodů. Při předávání dárků učitelé všude zdůrazňovali, jak soutěž děti baví. Proto měly vítězné třídy radost z úspěchu i z dárků, které jim Seznam.cz přivezl. Seznam.cz děkuje všem žákům, učitelům i partnerů soutěže.

Výsledková listina na http://www.najdi.seznam.cz/result_list.php

Absolutní vítěz soutěže

třída jméno družstva škola bodů
6. A BOUCHAČI ZŠ Kolešovice, Kolešovice 149

   

Vítězové v Rakovnickém deníku (jpg)

Výherci 3. kola soutěže “Najdi, co neznám” se staly tyto třídy:

třída jméno družstva škola bodů
6. (prima) Kočičky ZŠ Slušovice 43
7. (sekunda) mravenci Základní škola, Obříství 42
8. (tercie) H2O ZŠ Strání, Strání 40
9. (kvarta) CHATMANIACS ZŠ Podivín, Podivín 44

  

Sdílet na sítích