Zakladatel Seznamu přednášel studentům fakulty informatiky

7. června 2007

První veřejnou přednášku o internetu věnoval Ivo Lukačovič studentům Masarykovy univerzity v Brně. Začátky na vysoké škole, vznik vyhledávače Seznamu i manažerské zkušenosti, to vše zaujalo studenty i přítomné učitele.

Dvě plné posluchárny studentů Fakulty informatiky Masarykovy Univerzity v Brně pozorně sledovaly hodinové vystoupení zakladatele Seznamu Iva Lukačoviče. V další hodině pak kladli otázky více či méně spojené se Seznamem, s internetem, s projekty nebo prací v Seznamu. 

„Dělejte vždy to, co vás baví a co cítíte srdcem,“ předával své životní zkušenosti majitel nejnavštěvovanějšího českého portálu. Jeho vystoupení bylo přenášeno do druhé posluchárny, protože do jedné se všichni zájemci o přednášku nevešli.
Prezentace nejen historie, ale i výsledků a zkušeností Seznamu byla koncipována právě pro studenty informatiky proto, aby po ukončení studia na vysoké škole znali český vyhledávač a neváhali zajímat se o práci v něm. Studenti dostali řadu informačních materiálů a kontaktů na personální oddělení Seznamu. Po skončení přednášky nabídli někteří učitelé shlédnutí školních projektů a prací směřujících k vyhledávání. O ty se vývojový tým Seznamu trvale zajímá.
Cesta na Masarykovu Univerzitu byla jednou ze série vystoupení manažerů Seznamu na českých vysokých školách technického směru. Podobná vystoupení už realizovali jak technický ředitel Seznamu Vlastimil Pečínka, tak produktový ředitel Josef Šíma.
Cestu do Brna podnikl Ivo Lukačovič letecky, neboť vlastní pilotní průkaz na malá letadla. Jak sám předem avizoval, cesta letadlem je „mnohem dražší, mnohem nebezpečnější, ale láska k létání prostě nemá racionální základ.“

Sdílet na sítích