Krumlovská Rally byla pro Seznam nevyzpytatelná

9. května 2008

Z nadějného průběžně čtvrtého místa je Seznam.cz Rally Team tým nakonec bez bodů.

Na Krumlovskou soutěž nebude Seznam.cz Rally Team, společně se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media vzpomínat v dobrém. Důvodem byla havárie Karla Trojana a průměrný výkon Slávy Ducháčka.

Technický problém a voda na silnici


Rally Krumlov se jela za nevyzpytatelného počasí. Dobré umístění proto vyžadovalo především  vhodnou volba pneumatik. Hned po startu soutěže se nad tratí přehnala silná dešťová přeháňka.


Od první sekce Karel Trojan zajížděl vyrovnané časy okolo pátého místa. V servisu však nikdo netušil, že jeho auto má technický problém v podobě vadného těsnění pod hlavou motoru. Auto nechtělo  dostatečně akcelerovat a i s tímto hendikepem Karel Trojan první den uzavřel na pátém místě absolutně. Sláva Ducháček se první den soutěže trápil s pneumatikami, rozpisem a den později zakončil na dvacátém šestém místě.

Sobota s nehodou


V sobotu se Karel Trojan s omezeným výkonem motoru na druhé RZtě dostává na čtvrté místo. . Ve dvanácté RZtě však po jezdecké chybě odstupuje. „Od druhé RZty auto ztratilo výkon. Po každé vložce jsme museli dolévat vodu. Závadou bylo těsnění pod hlavou. Malý výkon motoru jsme proto kompenzovali větším nasazením než obvykle. Bohužel jezdecká chyba nás zastavila před koncem dobře rozjeté soutěže. Ze soutěže mám dobré pocity a celkově se nám jelo velmi dobře.“


Sláva Ducháček v sobotu zrychluje a soutěž dokončuje na šestnáctém místě absolutně. „Soutěž i podmínky na trati byly velmi náročné, volili jsme špatně pneumatiky. Dojeli jsme do cíle a autu neublížili. Auto fungovalo dobře, ale sami se sebou spokojeni nejsme.“

Dalším podnikem, kterého se Seznam.cz Rally Team zúčastní je Thermica Rally Lužické Hory ve dnech 16. -17. května 2008. Na této soutěži budou Seznam.cz Rally Team reprezentovat tři posádky ve složení Karel Trojan – Petr Řihak, Sláva Ducháček – Petr Dufek a Radek Majer – Michal Pohořelý.

Sdílet na sítích