Seznam pomáhá učitelům s internetem

1. října 2008

Setkání učitelů základních škol nad zajímavými tipy ze Seznamu proběhlo poslední zářijový den v Praze. Témata z nejrůznějších oblastí zaujala i ukázala učitelům nové cesty pro výuku.

Pozvánku od Seznamu přijalo téměř tři stovky učitelů převážně ze 2. stupňů základních škol. Jejich zkušenosti s populárním českým vyhledávačem jako součástí výuky do té doby představovala vědomostní soutěž Najdi, co neznáš!, do které se se svými třídami pravidelně zapojují.

Setkání v Praze však mělo mnohem širší cíl: přemýšlet nad těmi formami výuky, kde by se dal internet účelně využít. Také proto na setkání vystoupili produktoví manažeři služeb Mapy.cz, Lide.cz, mluvilo se tu o bezpečném internetu a o možnostech, jak děti před škodlivým obsahem chránit.

Velkou pozornost věnovali učitelé nové sekci komunitního serveru Lidé a to Výuce. Tady jsou od poloviny září přístupné jazykové výukové kurzy společnosti Langmaster a to zcela zdarma. Uživatelé všech věkových kategorií tady mohou studovat ať už formou samostudia nebo v komunitě s kamarády na serveru Lide.cz

Partnery setkání byly také společnosti Microsoft a SCIO. Obě tu prezentovaly své vzdělávací programy pro děti, ale i pro širší uživatelskou veřejnost.

A jak setkání hodnotili sami učitelé?

„Měli za úkol oznámkovat celou konferenci podobně jako ve škole stupnicí 1 až 5. Musím říci, že jsme dostali ponejvíce jedničky a taky pochvalu za aktivní práci se školami. Také nás učitelé oslovili s řadou dotazů, ze kterých byl vidět velký zájem a osobní zkušenosti se Seznamem, “ říká Radana Urbanová, marketing Executive Seznamu.

Podle ohlasů, které konference učitelů měla mezi samotnými účastníky je velmi pravděpodobné, že podobné setkání zorganizuje Seznam za rok znovu.

Sdílet na sítích