Seznam na mobil 2.0

18. ledna 2010

Rok 2010 začíná a Seznam na mobil se bude postupně měnit.

Do této doby hrála prim mobilní XHTML verze našich internetových služeb. Vnímáme posun v používaných zařízeních během posledních dvou let a v našich službách ji budeme reflektovat.

V novém Seznam na mobil (říkejme mu třeba 2.0) jsou podstatné tyto pilíře:

  • Aplikace
  • Lokalizace
  • Mobilní web

Aplikace mají za cíl zasáhnout nejvíce zastoupené platformy na mobilním trhu. Zmínit můžeme například Symbian nebo Apple.

Lokalizace je zastřešující produktová rovina zasahující i do aplikací a mobilního webu. Pro nás je však tak významná, že se ji věnujeme i v dalších oblastech. Například integrace i do internetových služeb.

Mobilní web se svými 500 000 000 zobrazení během roku 2009 nemůže být zapomenut. V nadcházejícím roce se však změní. Přestáváme se orientovat pouze na „podporu zařízení“ a více se budeme věnovat tvorbě odlišných verzí dle základní myšlenky mobilních služeb: 100% VYUŽÍT POTENCIÁL MOBILNÍCH TELEFONŮ.

Jak Seznam na mobil 2.0 komunikujeme? :-)

Začali jsme interním marketingem. Všichni, kteří se podílí na mobilních službách, byli oblečeni do stejnokrojů… Ostatní dostali nafukovací stojánek pro svůj mobilní telefon nebo větrovou příchuť nových služeb.

Od první řady vlevo: Josef Dvořák, Martin Mika, Václav Ehrlich, Jakub Janda, Jiří Rudolský, Jaroslav Souček, Michal Mládek, Martin Bak, Michal Lazo, Zbyněk Novotný, Tomáš Košťál, Aleš Jirásek, Michal Fousek, Lukáš Korba, Klára Hauzírková, Monika Vacková, Lukáš Pulda, Václav Pokluda, Tomáš Pokorný, Lukáš Kokoška, Ivan Mikula. Speciální poděkování: Lukáš Kokoška – fotopřístroj, Pavel Snížek – realizace návrhu trička, Kateřina Trňáková – zajištění výroby.


Lukáš

Sdílet na sítích