Správný krok(cz) k nové (s)práci vede přes kvalitní životopis

4. února 2010

Na trhu online pracovních nabídek vzniká nové partnerství – Spráce.cz a Správnýkrok.cz. Tito dva hráči propojují své nabídky životopisů uchazečů o práci. Společná databáze nabídne nové možnosti jak uchazečům o práci, tak firmám hledajícím nové posil

Sdílená databáze životopisů přináší několik novinek, z nichž nejdůležitější je nový a informačně velmi propracovaný formulář životopisu. S ním dostává každý nově přihlášený uchazeč, hledající na www.sprace.cz nebo na www.spravnykrok.cz do rukou nástroj, jak rychle a účelně životopis vytvořit.

Uživatelé tak mají možnost mít svůj životopis na jednom místě, stále aktuální a v profesionální podobě. Zároveň mají větší šanci nalézt nové zaměstnání tím, že firmy osloví přímo je. HR manažeři zase mohou na jednom místě vyhledávat vhodné uchazeče z velkého počtu životopisů, které jsou ručně kontrolované a schvalované.

Zájem o uchazeče ovlivňuje životopis

Ze současné praxe online pracovního trhu vyplývá, že nic neovlivňuje prvotní zájem firmy o uchazeče víc, než dobře napsaný a informačně hodnotný životopis. Proto všechny životopisy v  databázi obou serverů procházejí ruční kontrolou a administrátoři všechny nedostatečně vyplněné životopisy vrací uchazečům s žádostí o doplnění. Podobně se sleduje také aktualizace poptávky a v případě nalezení práce přestává být uchazeč v databázi životopisů zveřejňován.

Výhody sdílené databáze

Vložit svůj životopis do nové sdílené databáze nebude pro uchazeče o práci nijak těžké. Na obou pracovních serverech je viditelný odkaz pro vytvoření životopisu, pod kterým je uložen elektronický vzor. Ten při vyplňování postupně sčítá uchazeči získané body dle míry vložených informací a na konci přehledně ukazuje skóre. Dosažené procento vyplněných údajů  (maximálně 100 procent) je opět informací pro hledající firmu, který ze životopisů je hodnotný a úplný.

Budoucnost pracovního trhu

Do partnerství dvou pracovních serverů budou postupem času přizváni další hráči na trhu. Tím dojde k postupnému rozšiřování databáze uchazečů, většímu výběru mezi nimi (pro firmy) a také širšímu rozložení socio-demografické skladby uchazečů.

“V  blízké budoucnosti máme ambici vybudovat největší databázi životopisů v České republice za pomoci partnerů jako je právě Seznam“, komentuje spolupráci předseda představenstva společnosti Atobo a.s., která provozuje portál Spravnykrok.cz, pan Pavel Pola.

„Rádi bychom nabídli uchazečům o zaměstnání kvalitní nástroj, díky kterému je rychle osloví jejich budoucí zaměstnavatelé,“ říká David Svatoš, manažer služby Spráce na Seznamu. „ K tomu potřebujeme kvalitní portfolio životopisů na jednom místě.“

Sdílet na sítích