Seznam.cz podporuje mládežnický fotbal

16. září 2010

Seznam.cz a Junior Football, marketingová společnost Českomoravského fotbalového svazu zaměřující se na podporu mládežnického fotbalu, uzavírají partnerství, jež má za cíl podpořit národní mládežnické soutěže.

Kooperace, která by měla být dlouhodobějšího charakteru, se bude týkat finančního plnění do jednotlivých klubů, jejichž družstva se těchto soutěží účastní. Dalším bodem spolupráce je vybudování nového webového portálu www.nakopnito.cz, který byl spuštěn v červenci 2010 a jež věnuje veškerý svůj obsah informacím z mládežnického i “velkého“ fotbalu a dále edukaci a zábavě.

Od počátku sezóny 2010 – 2011 se jako oficiální název používá „Seznam.cz Národní soutěž“ a to v případech, kdy se souhrnně mluví o národních mládežnických soutěžích. Každá z 29 soutěží, které patří do působnosti řídící komise ČMFS pro Čechy a Moravu, je pojmenována taktéž dle nového partnera a to například „Seznam.cz Česká liga“. Dalším viditelným pojítkem spolupráce Seznam.cz s mládežnickým fotbalem je logo soutěže, které se objevuje na dresech hráčů a po vzoru Gambrinus ligy bude umístěno na pravém rukávu.

„Naši podporu bychom rádi směřovali právě do fotbalového mládí, protože na něm se staví kvalita budoucího českého fotbalu,“ říká k partnerství Pavel Zima, ředitel Seznam.cz. „Skupiny malých fotbalistů nejsou pro komerční sponzory příliš zajímavé a tak je tu právě Seznam.cz, kdo jim pomůže sportovně vyrůst.“

„Jsme šťastní, že se partnerem mládežnických soutěží stala právě společnost Seznam.cz, tedy společnost česká s orientací na český trh. Věříme, že tato spolupráce bude následována dalšími, které napomůžou zlepšit podmínky v mládežnickém fotbale u nás,“ dodal Ivan Hašek, předseda Českomoravského fotbalového svazu.

V současné době probíhá v rámci Českomoravského fotbalového svazu pod vedením sportovně-technického ředitele Dušana Fitzela proces reorganizace mládežnických soutěží. Změna nastavení soutěží je prováděna s cílem vrátit fotbal do vesnic, kde fotbal pomalu zaniká a zefektivnit výchovu talentovaných fotbalistů. Změny soutěží jsou plánované od sezóny 2011-2012.

Společnost Junior Football byla založena v roce 2009 jako dceřiná společnost Českomoravského fotbalového svazu s cílem podporovat a propagovat český mládežnický fotbal doma i v zahraničí. Společně se sesterskými společnostmi a mateřskou ČMFS má zvýšit zájem dětí o tento sport, přimět je se ho aktivně zúčastňovat a zajistit finanční podporu mládežnickému fotbalu, tak aby se zlepšily podmínky ke sportování.

Sdílet na sítích