Kupované cukroví a originální ozdoby – nové trendy letošních Vánoc

13. prosince 2012

Vánoce jsou za chvíli tady, a tak nás na Seznam.cz zajímalo, jaké společnosti lidé za poslední měsíc nejvíce vyhledávali. Podle statistik internetového katalogu Firmy.cz u uživatelů vedly hlavně prodejny umělých stromků a vánoční ozdoby.

Nárůst hledanosti společností zabývajících se prodejem věcí, jakými jsou například kolekce vánočních ozdob, není velkým překvapením. Na druhou stranu i zde můžeme nalézt jeden zajímavý trend. Lidé se pomalu a jistě odkloňují od klasických vánočních ozdob a začínají hledat společnosti, které jim vyrobí ozdoby přímo na míru (tyto společnosti lidé hledali 11x více než loni). Hledaly se i firmy, které dokáží naučit, jak si originální vánoční ozdoby vyrobit doma. Zajímavostí určitě je i to, že lidé začínají hledat firmy zabývající se výrobou cukroví (14násobné zvýšení hledanosti oproti loňskému roku) a přestávají je tedy dělat doma. Výsledky také ukazují na fakt, že při letošním Štědrém večeru domácnosti ozdobí opět umělé stromky (16x více hledané než loni).

Jaké dárky se na poslední chvíli shánějí?
Letošní Vánoce budou podle Zboží.cz patřit hračkám a vybrané elektronice (elektronické čtečky knih, kávovary, holicí strojky). Zájem o ně v posledním měsíci (období 19. 11.-5. 12.) vzrostl o desítky procent. Výrazný nárůst v jejich hledanosti vnímáme u těchto produktů:

Tabulka zboží

Štěpánka KovaříkováJakub Šumanský
Štěpánka a Kuba

Sdílet na sítích