Seznam.cz nabídne ve spolupráci se Samsungem a Alzou chytrý telefon s vlastními aplikacemi

Aneta Kapuciánová 25. dubna 2019

Novinka na trhu, chytrý telefon Samsung Galaxy A40, bude v České republice dostupný i v seznamácké edici, tedy s aplikacemi od české internetové jedničky – společnosti Seznam.cz. Při koupi tohoto modelu budou moct uživatelé využívat aplikace jako jsou Mapy.cz, Email.cz, Seznam Zprávy či Jízdní řády. Jako výchozí bude v telefonu nastavený také seznamácký prohlížeč a Vyhledávání. Prodej telefonu v limitované edici Seznam se spouští dnes a první měsíc bude k dostání exkluzivně pouze u Alza.cz.

Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam vychází vstříc několika milionům uživatelů, kteří každý den využívají služby a produkty české internetové jedničky na stolních počítačích i v mobilních telefonech. „Je naším dlouhodobým cílem dostat se s našimi službami a aplikacemi do co nejčastějšího kontaktu s uživatelem. Proto hledáme způsoby umožňující nám přítomnost v mobilech, které dnes mají všichni téměř neustále u sebe. Díky aktuální spolupráci se společnostmi Samsung a Alza.cz se můžeme tomuto cíli alespoň přiblížit, i když zvolené řešení rozhodně nepovažujeme za finální,“ vysvětluje Pavel Zima, předseda představenstva Seznam.cz, a dodává, že ideální by byla taková podoba, kdy si po zapnutí nového mobilního zařízení se systémem Android může uživatel vybrat, jaké hledání, prohlížeč a aplikace chce primárně používat.

V telefonu Samsung od Seznamu lidé najdou automaticky nejen seznamácký prohlížeč a Vyhledávání, ale i další aplikace a produkty společnosti: Email.cz, Mapy.cz, Jízdní řády, Novinky.cz, Sport.cz, Seznam Zprávy, TV program, Televizeseznam.cz, Pohádky, Kupi.cz, Zboží.cz, Proženy.cz, Garáž.cz, Super.cz, Sauto.cz, Sreality.cz a Sbazar.cz. Při prvním zapnutí a instalaci nového zařízení se stáhne verze od společnosti Seznam, která nabízí zejména bezpečné brouzdání po internetu a důvěrně známé prostředí. Pro instalaci je nutné připojení k internetu, ať už prostřednictví mobilních dat, nebo wi-fi. Po prvním přihlášení účtem od Seznamu budou mít uživatelé všechny aplikace personalizované, a budou tak moct využívat výhody, které jim jedno přihlášení do všech služeb nabízí, ať už je to přehled o doručených e-mailech, historie zhlédnutých videí či doporučování oblíbeného obsahu.

Nejnovější dvousimkový model Samsung Galaxy A40 je skvělou nabídkou pro uživatele, kteří hledají výkonný telefon kompaktních rozměrů za rozumnou cenu. Displej Infinity-U s úhlopříčkou 5,9 palce nabízí nepřetržitý vizuální zážitek a poskytuje vynikající čistotu a kvalitu obrazu. Model A40 běží na poslední verzi operačního systému Android 9.0 (Pie) a kromě rychlého procesoru poslední generace má také 64 GB interní paměti s možností rozšíření o dalších 512 GB díky paměťové kartě. Telefon je vybavený inteligentní kamerovou technologií – dvojitou kamerou, která umožňuje snímání v širokém úhlu až 123° a AI optimalizátorem scén. Příjemným překvapením pro uživatele bude nejen přední kamera s rozlišením 25 MPx, ale také možnosti zabezpečení zařízení pomocí otisku prstu, nebo rozpoznávání tváře.

„Technickými parametry se od sebe klasická a seznamácká verze nijak neliší, stejná zůstává i koncová cena. Rozdíly uvidí zákazníci až po zapnutí telefonu, ve variantě od Seznamu budou totiž automaticky dostupné mobilní aplikace a služby společnosti,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává, že důvodem uzavření netradiční spolupráce byla mimo jiné i snaha nabídnout něco speciálního jen pro české zákazníky „V edici od Seznamu totiž lidé najdou všechny služby a aplikace, na které mohou být zvyklí ze svých stolních počítačů, a navíc v češtině,“ upřesňuje Balík.

„Samsung Galaxy A40 v limitované edici Seznam bude dostupný v elegantní černé barvě za cenu 6499 Kč,“ upřesňuje Petr Bena, obchodní ředitel Alza.cz.

Technické specifikace chytrého telefonu Samsung Galaxy A40 *

Displej 5.9” FHD+ (1080 × 2220) sAMOLED; Infinity-U
Rozměry 144,3 × 69,0 × 7,9 mm
Design 3D Glasstic
Procesor Exynos 7904; Octa Core 1,8 GHz
Přední fotoaparát 25 MP FF (F2.0)
Zadní fotoaparát 16 MP (F1.7) + 5 MP (F2.2)
Paměť 4 GB RAM; 64 GB interní paměť s možností rozšíření Micro SD kartou až do 512 GB
Baterie 3 100 mAh
Další výbava Čtečka otisků prstů, 15 W rychlé nabíjení (1), Samsung Pay (2), Bixby (3)

(1) Dostupnost rychlého nabíjení (NFC) se může lišit v závislosti na konkrétním trhu.

(2) Samsung Pay není na českém trhu k dispozici.

(3) Bixby Voice a Bixby Vision nejsou na českém trhu podporované.

 * Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, se mohou bez předchozího upozornění změnit.

Aneta Kapuciánová

PR manažerka a tisková mluvčí

Sdílet na sítích