Televize Seznam představuje nové plnoformátové programové schéma. Divákům nově nabídne zahraniční seriály, publicistiku, filmy, dokumenty i pohádky

Hana Holubová 3. března 2020

Jarní programové schéma Televize Seznam staví z velké části na akvizičních formátech v podobě nových seriálů PC Rebelové, Špinavý byznys a Zločinná mysl. Od března budou do vysílání zařazené premiéry dokumentů Forenzní analýza, Zločinecká impéria, Po stopách hudby a další. Chybět nebude ale ani vlastní tvorba zastoupená divácky oblíbenými publicistickými a investigativními pořady, jako jsou Záhady Josefa Klímy či Šťastné pondělí. Diváci se mohou těšit i na nové díly pořadu Moje místa, která nechávají nahlédnout do života slavných osobností. Novinkou vlastní tvorby bude zpravodajsko-publicistický pořad Detail.

„Televize Seznam prošla výraznou programovou proměnou. Většina obsahu je nyní založená na kvalitním a zajímavém akvizičním obsahu, který je doplněný tím nejlepším z vlastní produkce. Navíc od ledna nabízíme divákům v rámci přechodu na nový formát vysílání DVB-T2 vysílání ve vysokém rozlišení,“ říká ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Seriály: Zábava i napětí

Od 2. března poběží každé pondělí a středu od 20:00 hodin drama PC Rebelové. Seriál vypráví o vynikajícím inženýrovi a vizionáři na pozadí 80. let minulého století, kdy se odehrával největší boom v oblasti výpočetní techniky. Start do nového týdne pak v pondělí divákům zpříjemní i seriál Lajna 2.

V úterý diváky zavede do pochmurného severského prostředí detektivní seriál Špinavý byznys, který startuje od března. Fanouškům kriminálních příběhů bude patřit i čtvrteční prime-time, ve kterém se bude od 19. března vysílat seriál Zločinná mysl.

Páteční pozdní večer bude na Televizi Seznam věnovaný postapokalyptickému seriálu Skvrna z produkce Streamu.

Vlastní tvorba: Publicistika, investigace, kultura i zábava

Odpolední a Večerní zprávy Televize Seznam doplní nový publicistický pořad Detail. Od 16. března každé pondělí a čtvrtek od 21:25 hodin bude jeho tvůrčí tým pravidelně otvírat důležitá společenská a politická témata z Česka i ze světa. Grafická výbava pořadu vznikla na Seznamu, o hudební podobu Detailu se postarala hudební platforma Soundsgate pod vedením Alexandra Smutného.

V novém programovém schématu nebude chybět ani zkušený investigativní reportér s pořadem Záhady Josefa Klímy (čtvrtek od 21:00 hodin) a diváci nepřijdou ani o Jindřicha Šídla a jeho glosování aktuálních témat v pořadu Šťastné pondělí (pondělí od 21:00 hodin) nebo Blanku Kubíkovou s pořadem Moje místa. Ten odkrývá soukromí známých českých i slovenských tváří (středa od 21:00 hodin).

Na úterní večer Televize Seznam zařadí blok dvou motoristických pořadů především pro muže – divákům již dobře známý pořad Garáž a nově i Králové vrakovišť.

Dokumenty

Na své si přijdou i poznání chtiví diváci. V novém programovém schématu odvysílá Televize Seznam více než 350 hodin dokumentů z nejrůznějších oblastí života. Diváci se mohou těšit na Forenzní analýzu, Zločinecká impéria, Po stopách hudby či Zahradní proměny a další formáty zaměřené na faunu a flóru.

Pohádky pro nejmenší

Televize Seznam nezapomíná ani na nejmenší, pro které připravila na každý den pohádky a naučné pořady Byl jednou jeden… či Kniha džunglí nebo Lví král Simba. Navíc každý páteční večer bude patřit rodinným animovaným filmům.

Chybět nebudou ani filmové zážitky

Sobotní i nedělní večer bude na Televizi Seznam ve znamení kvalitní filmové zábavy v podobě filmového umění a filmu týdne. Sobotní filmové umění představí například oscarový snímek Fantastická žena, Mžitky nebo francouzské drama Zjevení. Nedělními filmy týdne pak budou Prázdná kolébka, Touha zvítězit či Zůstaň na blízku.

V rámci finální fáze přechodu na digitální televizní vysílání DVB-T2 mohou diváci sledovat své oblíbené pořady na Televizi Seznam ve vysoké kvalitě (1440×1080 px). Bližší informace a návod na naladění najdou zájemci zde.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích