Podzimní Sklik výzva zná své výherce. Které agentury zabodovaly se svou akviziční strategií? 

Získávání nových zákazníků je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti, a proto jsme poslední Sklik výzvu zaměřili na akviziční strategii v obsahové síti. Kdo nejlépe využil potenciál cílené reklamy? Představujeme vítěze i jejich výherní strategie.

Po náročném vyhodnocení přihlášených strategií, z nichž většina byla velmi kvalitně zpracovaná, se porota shodla na dvou výhercích. Cenu za nejlepší akviziční strategii si odnesly agentury Acomware s klientem TRINITY BANK a Pickerly s klientem Ernst & Young. 

Faktory důležité při hodnocení 

Tým odborníků z Skliku se tentokrát soustředil na: 

  • práci se strukturou a nastavení cílení,
  • práci s denním limitem kampaně a maxCPC,
  • kreativní přístup k cílení a reklamním formátům,
  • celkovou optimalizaci a efektivitu.

Čím si vítězové porotu získali?

Strategii pro TRINITY BANK přibližuje Tomáš Kovařík z Acomware: 

Cílem akvizičních kampaní pro našeho klienta TRINITY BANK je oslovit uživatele s potenciálním zájmem o produkt „Spořicí účet“. 

Vzhledem k široké cílové skupině kombinujeme všechny možnosti cílení, které jsou v obsahové síti Skliku dostupné – od klíčových slov přes zájmy až po Lookalike publika. V akvizičních kampaních využíváme necílené Jednoduché obsahové kampaně, které nám přinášejí významnou návštěvnost i cenná data. Výkonnost kampaní pak zvyšujeme prostřednictvím retargetingu nasbíraných uživatelských skupin.

Testovali jsme kampaně podle zařízení s modelem platby CPC i CPT pro různá cílení. Během průběžné optimalizace pomocí bidování se počet konverzí u některých kampaní v testu zvýšil až o 70 %, přičemž cena za konverzi o 40 % klesla. Výrazně se také zvýšil konverzní poměr.

Z formátů nejčastěji využíváme bannery a branding, protože legislativa v bankovním sektoru omezuje použití kombinované reklamy. Velice zajímavé pro nás bylo testování výkonu kampaně podle typu zařízení, kde výsledná data hovoří výrazně ve prospěch tohoto dělení, které dnes není tak obvyklé. 

Co přineslo pozitivní výsledky kampaně pro Ernst & Young (EY), komentuje Lucie Mifková z Pickerly: 

Cílem naší kampaně bylo zvýšení povědomí o soutěži „EY Podnikatel roku 2024“, získání co největšího počtu nominací a posílení značky EY. Chtěli jsme oslovit širokou cílovou skupinu s byznysovým zájmem, což bylo i největší výzvou. Kampaň jsme rozdělili do tří fází – povědomí, zvažování a retargeting.  

V první fázi jsme nasadili viditelné formáty, branding, bannery i novinku Interscroller na tematicky relevantní weby s cílením na byznysově orientované publikum.  

Ve fázi zvažování jsme cílili na uživatele s vyšší pravděpodobností nominace. Umístění jsme vytipovali spolu s klientem a testovali cílení na zájmy. Využili jsme proklikovější formáty, jako je například kombinovaná reklama.  

Retargetingem jsme pak po celou dobu připomínali soutěž návštěvníkům webu pomocí bannerů a kombinované reklamy. 

V průběhu kampaně jsme testovali různé formáty a cílení na relevantní weby, optimalizovali jsme podle míry prokliku a konverzí. Pro poslední týden kampaně jsme upravili reklamní texty využívající ‚Scarcity effect‘ (FOMO) pro komunikaci brzkého konce akce, abychom cílovou skupinu více ‚vyburcovali‘ k nominacím.

Výsledkem naší kampaně byla nadprůměrná míra prokliku a splnění plánovaných cílů včetně zvýšení povědomí o soutěži EY Podnikatel roku a získání vysokého počtu nominací.

A o co se soutěžilo?

Tento podzim jsme výherce vybavili dvěma party sety, které skvěle oživí dlouhé večery. V prvním balíčku najdete elektronický terč a pokerovou sadu, ve druhém pak bluetooth reproduktor nebo vědomostní hru Desítka. A aby zábava jela na plné obrátky, přidali jsme k oběma balíčkům zásobu výborných drinků a křupavých pochoutek od Mixitu. 

Vítězům gratulujeme, doufáme, že si své výhry užijí. Ostatním účastníkům děkujeme za jejich aktivitu a zapojení do výzvy. Zároveň se těšíme na další Sklik výzvu, kterou v blízké době zveřejníme. 

Za Sklik Lukáš Herzáň a Jan Zvolánek

Sdílet na sítích