Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od srpna 2021

2. srpna 2021


Po
nedávném souhrnu novinek přinášíme přehled nových kategorií, nově založených či upravených parametrů a dalších změn, ke kterým došlo v červenci tohoto roku. 


Nově založené kategorie

Na vaše připomínky jsme založili novou kategorii. Doporučujeme vám zkontrolovat a upravit CATEGORYTEXT v XML feedu, pokud je váš sortiment pro tuto kategorii relevantní:

Dětské zboží | Hračky | Kreativní a výukové hračky | POP IT

Nové parametry

Díky novým parametrům si uživatelé na webu mohou vyfiltrovat jednotlivé nabídky či produkty, také se jim informace zobrazí v detailu produktu.

Správné zadání hodnot do tagu PARAM si můžete zkontrolovat v naší nápovědě.

Jakých kategorií se změna parametrů týká a ke kterým jsme přiřadili parametry nové, se dozvíte zde.

TOP parametry, které doporučujeme vyplnit:

Fixy a popisovače

Pomalu se připravujeme na nákupy typu “zpátky do školy”, proto jsme se zaměřili kromě jiných kategorií na fixy a popisovače. Nové parametry se hodí všem, kdo hledají konkrétní typy fixů. Ve vlastnostech tedy vznikly nové filtry, které se tak dají navzájem kombinovat: Permanentní, na textil, na bílou tabuli, voděodolný, rychleschnoucí, liner, foukací. Kromě toho máme i parametr tvar hrotu s hodnotami kulatý a zkosený.

Paddleboardy

Kategorie paddleboardy se díky létu dostala do popředí. Vzniklo zde mnoho nových parametrů, které pomohou odborníkům i laikům vybrat ten správný právě pro ně. Ať už podle typu paddleboardu – klidná voda, Allround, Surf, Touring, závodní nebo rodinný, tak i podle toho, pro koho je určen – na výběr je z hodnot pánský, dámský, dětský nebo unisex. Může se jednat také o set, pokud si chce uživatel vybrat zbrusu nový paddleboard i s příslušenstvím. Jako doplňkový parametr u konkrétních produktů pak přibyla ještě tloušťka.

Dámské plavky

K létu neodmyslitelně patří i plavky, hlavně ty dámské. Proto jsme trochu rozšířili výběr vlastností, nově se dá filtrovat z vlastností s kosticemi, rychleschnoucí, někomu pomohou i zeštíhlující plavky. Zároveň jsme přidali parametr vycpávka, který obsahuje hodnoty s pevnou vycpávkou, s odnímatelnou vycpávkou nebo bez vycpávky. Dalším novým parametrem, kterým je zapínání vrchního dílu, pomůžeme všem, kdo hledají konkrétní typ zapínání. Na výběr je z hodnot plavkové zapínání, háčky, zavazování nebo bez zapínání. Kromě toho máme parametr i na typ postavyplnoštíhlá, drobná, vysoká a štíhlá. Úprava parametru ramínka teď nabízí všechny možnosti a typy ramínek – na jedno rameno, nastavitelná, odepínací, široká ramínka, za krk, s ramínky, bez ramínek. Díky všem novým parametrům si plavky vybere opravdu každá žena.


Sítě proti hmyzu

Teplo, otevřené okno a světlo uvnitř láká všechny komáry a další létající hmyz. Proti nevítaným návštěvníkům v domě nebo bytě dobře fungují sítě proti hmyzu. Přibyly vlastnosti jako magnetická, na balkon, samozavírací. Ve vyhledávání jistě pomůže i nový parametr umístění sítě s hodnotami do dveří, do okna, do střešních oken, na balkon

Autovosky

Auto potřebuje péči v zimě i v létě. Proto jsme se podívali na kategorii autovosky a nechali založit pár nových parametrů. Kromě skupenství autovosku tekutý, tuhý a sprej si mohou uživatelé vyhledat vosk i podle použití voskukaroserie, plasty, sklo, palubní deska, disky, podvozek, chromové prvky, světlomety. Dále jsme pro náročnější majitele auta nemohli opomenout ani parametr typ vosku syntetický, přírodní/karnaubský, nano, hybridní (což je kombinace přírodního a syntetického vosku) a typ povrchu matný, lesklý.


Další parametry, ve kterých proběhla změna, naleznete v tabulce ke stažení:


Pokud si chcete zobrazit pouze nově přidané parametry ke kategoriím, tabulku naleznete zde:

Věděli jste, že jsme spustili magazín Zboží.cz ve kterém pomáháme uživatelům s výběrem? Dočtete se v něm informace o trendu Pop it, pro který jsme v červenci zakládali kategorii nebo také jak vybrat horské kolo nebo aktovku.

Zajímá-li vás, jak pomocí tagu CATEGORYTEXT a PARAM můžete zlepšit viditelnost vašich nabídek, přečtěte si náš článek na toto téma. Přejete-li si založit novou kategorii nebo parametr, které vám na Zboží.cz chybí, napište nám na zbozi@firma.seznam.cz.

Tým Zboží.cz

Sdílet na sítích