KAŽDÝ PÁTÝ ČECH POUŽÍVÁ SEZNAM.CZ

20. června 2003

Praha, 8. dubna 2003 – V březnu 2003 navštívilo stránky portálu Seznam.cz rekordních 2 209 766 unikátních uživatelů, z nichž každý strávil na Seznamu v průměru 95 minut. Server Novinky.cz se stal nenavštěvovanějším zpravodajským serverem u nás.

Podle údajů společnosti iAudit International s.r.o. provozující audit návštěvnosti internetových serverů, zaznamenal portál Seznam.cz v březnu letošního roku rekordní návštěvnost, když jeho služeb využilo 2 209 766 unikátních uživatelů. Každý z nich strávil na Seznamu v tomto období v průměru 95 minut. Velký úspěch zaznamenal též zpravodajský server Novinky.cz, on-line magazín deníku PRÁVO & portálu Seznam.cz, který se pouhé tři měsíce od spuštění vyhoupl před konkurenční server iDNES a s 1 049 581 unikátními uživateli se dostal na druhé místo v celkové návštěvnosti českých internetových serverů.

Nejpopulárnější službou portálu Seznam.cz se stal katalog s vyhledáváním a e-mail. Na serveru Novinky.cz byl největší zájem o domácí a zahraniční zpravodajství, ale také o ostatní sekce. Například mimořádný multimediální speciál o válce v Iráku spuštěný teprve 20. března navštívilo do konce měsíce téměř 200 000 unikátních uživatelů.

“Těší nás, že naše služby využívá každý pátý občan České republiky, i fakt, že Novinky.cz se staly nejnavštěvovanějším zpravodajským serverem. Je dobré vědět, že při neustálé snaze nabízet co nejlepší služby jsme stále na správné cestě,” komentuje rekordní návštěvnost Ivo Lukačovič, zakladatel portálu Seznam.cz. “V loňském roce jsme investovali nemalé prostředky do vývoje nových i zkvalitnění stávajících služeb a ani letos neusneme na vavřínech. Již brzy totiž představíme několik velmi významných inovací, které našim uživatelům nabídnou vyšší komfort a nové možnosti při používání našich služeb,” dodává Ivo Lukačovič.

Sdílet na sítích