Kdo používá Lide.cz

27. června 2003

Průměrný uživatel serveru Lide.cz dle sociodemografického průzkumu

Na základě sociodemografických dat získaných z průzkumu Netmonitor za měsíc květen 2003 je možné sestavit průměrného uživatele serveru Lide.cz.

 

Průměrný uživatel je tedy svobodná studentka ve věku mezi 12 a 19 lety žijící v Praze, se základním vzděláním (i nedokončeným), bez příjmu, bez dětí. Přestože uvádí, že internet užívá denně nebo skoro denně, podle měření jej užívá průměrně 1 – 5 dnů v měsíci. Každopádně se připojuje z domova a má základní znalost práce s počítačem a internetem.

 

Protože však toto zprůměrňování není v mnoha případech tak jasné a v některých kategoriích je možné pozorovat zajímavé úkazy, zde jsou k dispozici náhledy některých grafů s detailním rozdělením jednotlivých kategorií.

Pavel Francírek, hlava projektu Lide.cz, se v současné době probírá všemi statistikami a brzy se s Vámi podělí o některé perličky. Link na jeho postřehy přidám hned, jak ta kvanta čísel Franci zpracuje.

 

 

Vysvětlivky:

 

AFINITA

Poměr procentního zastoupení uživatelů média vůči obecné Internetové populaci podle sociodemografických kategorií (100 % znamená stejné procentní zastoupení jako v obecné Internetové populaci). Afinita globálu vyjadřuje zastoupení jednotlivých sociodemografických kategorií celkové populace vůči celkové populaci.

 

GRP

Je počet kontaktů cílové skupiny s médiem za dané období. GRP´s lze sčítat, proto.e se v nich osoby mohou opakovat.

 

UV

Unikátní uživatelé.

 

PV

Zobrazené strany.

Sdílet na sítích