Seznam.cz umožňuje vyhledávání ve svazcích STB

20. června 2003

Praha, 31. března 2003 – Seznam.cz, neoblíbenější internetový vyhledávač u nás, nabízí nyní svým uživatelům vyhledávání ve svazcích STB, které nedávno zveřejnilo Ministerstvo vnitra České republiky.

Ihned po zveřejnění seznamů spolupracovníků STB na internetových stránkách Ministerstva vnitra se výraz STB stal nejvyhledávanějším slovem ve vyhledávači portálu Seznam.cz. Jelikož zájem uživatelů internetu o tyto informace ani po několika dnech neopadl, zprovoznil vývojářský tým serveru Seznam.cz službu, která nabízí možnost vyhledávat ve veřejné databázi STB údaje pomocí klíčových slov.

Po dohodě s Ministerstvem vnitra byla vytvořena speciální aplikace a vyhledávání ve svazcích STB bylo zařazeno mezi ostatní položky vyhledávače. Uživatel tak může využít pohodlný způsob vyhledávání, na který je na serveru Seznam.cz již zvyklý. Stačí jen zadat příslušné slovo, např. jméno hledané osoby a zatrhnout jako oblast vyhledávání položku “v STB” pod samotným okénkem vyhledávače. Téměř okamžitě je k dispozici výsledný seznam položek obsahujících dané slovo spolu se základními informacemi o vyhledaných osobách.

“Na základě vysokého zájmu našich uživatelů o údaje z veřejných seznamů spolupracovníků STB a v návaznosti na technické problémy se stahováním, které se objevily krátce po uveřejnění údajů na stránkách Ministerstva vnitra, jsme oslovili Ministerstvo s návrhem na přípravu speciální aplikace, jež by umožnila rychlé vyhledávání v jinak objemných databázových souborech,” řekl Ivo Lukačovič, předseda představenstva společnosti Seznam.cz, a.s. “Odezva ministerstva byla rychlá a pozitivní, takže jsme mohli vyhledávání spustit ještě na konci minulého týdne. Už během víkendu jsme zaznamenali 12 tisíc návštěvníků denně, kteří nové služby hned využili,” dodal Ivo Lukačovič. “Předpokládáme proto, že v pracovní den bude archivy prohledávat přes 30 tisíc lidí denně”.

Sdílet na sítích