SREALITY NEJEN NA WEBU, ALE I V TRAFIKÁCH

20. června 2003

Praha, 13. března 2003 – Společnost Seznam.cz, a.s., provozovatel online realitního serveru Sreality.cz, vstupuje na trh tištěných médií s novým inzertním měsíčníkem “Sreality”.

Na základě obrovského uživatelského úspěchu serveru Sreality.cz se jeho produkční tým rozhodl pro inovativní doplnění projektu nabídkou tištěné podoby databáze realit, jejíž obsah bude vycházet z prověřeného modelu elektronické databáze serveru Sreality.cz. Portál Seznam.cz je tak prvním svého druhu u nás, který se rozhodl podpořit jeden ze svých serverů také v oblasti tištěných médií.

Nový realitní katalog Sreality je měsíčník a od 14. března je k dostání v běžných distribučních sítích na území Prahy a v regionu středních Čech, na který je první číslo katalogu zaměřeno. V následujících obdobích bude katalog rozšířen o další regiony s cílem pokrýt celou Českou republiku do konce roku 2003 a nabídnout tak lidem v celé zemi kvalitně zpracovaný zdroj informací, který bude relevantní přímo pro jejich region. Nabídka inzerce v tištěném katalogu Sreality je přístupná všem registrovaným uživatelům serveru a v prvním březnovém čísle pokrývá oblast Prahy a středočeského kraje. Koncová cena měsíčníku Sreality je stanovena na 49,- Kč.

Světlana Dabone, manažerka serveru Sreality.cz vydání realitního časopisu komentuje: “Vydávání tištěného periodika je další logický krok v obsahových a obchodních aktivitách našeho realitního serveru. Přestože je tento projekt ojedinělý nejen u nás, ale i ve světě, naše motivace byla jednoznačná: internet jako perfektní komunikační prostředí nám umožňuje shromáždit velmi kvalitní data, kterých můžeme využít v širším měřítku. Vstup na trh tištěných médií byl tedy jen otázkou odhodlání vybudovat si zde podobnou pozici, kterou zaujímá server Sreality.cz na internetu, a nabídnout našim uživatelům službu, která jim ještě usnadní orientaci na realitním trhu.”

Server Sreality.cz s více než 162 000 unikátními uživateli v únoru 2003 je nejnavštěvovanějším realitním serverem na českém internetu a jeho databáze v současné době obsahuje téměř 53 000 nemovitostí. Server Sreality vznikl přejmenováním služby Seznam Reality, kterou společnost Seznam.cz, a.s. provozuje od roku 2001.

Sdílet na sítích