SEZNAM EMAIL – FLEXIBILNÍ EMAIL NA CELÝ ŽIVOT

6. srpna 2003

Praha, 6. srpna 2003 – Internetový portál Seznam.cz spustil zbrusu novou verzi služby Seznam Email, kterou nabízí zdarma všem uživatelům internetu.

Kromě kompletního redesignu uživatelského rozhraní došlo i k přidání celé řady funkčních vylepšení a rozšíření, takže uživatelé teď mají k dispozici pohodlnější a přívětivější způsob ovládání své poštovní schránky.

Při přípravě nové aplikace dbali vývojáři na to, aby hlavní přednosti služby Seznam Email, tj. stabilita a rychlost, zůstaly plně zachovány. Kompletní redesign byl veden tak, aby aplikace splňovala náročné požadavky dnešních uživatelů na obsluhu schránky a manipulaci s emaily. Základní vylepšení spočívá v možnosti přijímat emaily v rozšířeném HTML formátu, tedy s vloženými obrázky, formuláři, aktivními prvky, různými formáty textu, atd. Přibylo také barevné grafické zobrazování populárních smajlíků v emailových zprávách.

Samozřejmostí je okamžitý přístup k adresáři kontaktů s možností zadat ke každému kontaktu kromě emailu různé doplňující informace a sdružovat kontakty do tematických skupin. Nově je též přidána možnost importu a exportu adresáře například z MS Outlook Express.

Další z mnoha novinek spočívá v plné internacionalizaci, díky níž jsou příchozí zprávy zobrazeny bez problémů ve všech dostupných mezinárodních znakových sadách (včetně arabštiny, čínštiny, azbuky, atd.). Celá emailová aplikace je navíc uživatelům k dispozici i v anglické a slovenské mutaci.

Jelikož zdaleka nejčastější typ přikládaných souborů tvoří obrázky a textové dokumenty, byla přidána možnost otevírání těchto souborů přímo z emailu v samostatném okně při zachování plné velikosti obrázků.

Seznam Email byl spuštěn v roce 1998 jako první emailová služba zdarma u nás, která nabízela 10 MB prostoru ve schránce i možnost odesílání větších příloh. Služba byla od počátku koncipována jako email na celý život a proto je pro mnoho uživatelů dnes již stávající schránka nedostačující. Nyní si každý uživatel, kterému nestačí zdarma poskytnutých 10 MB, může podle potřeby jednoduše zvětšit schránku o dalších 10 MB. Stačí zavolat na speciální telefonní linku se zvláštní tarifikací a získat PIN kód, po jehož zadání do příslušného okénka v emailu je velikost schránky okamžitě zvětšena o 10 MB. Tímto způsobem je možné schránku opakovaně zvětšovat prakticky na neomezenou konečnou velikost podle okamžitých požadavků každého uživatele. Přesné informace o volném prostoru ve schránce má uživatel stále k dispozici, takže se mu nemůže stát, že nebude moci přijímat nové zprávy z důvodu nedostatku kapacity.

Každým zvětšením schránky o 10 MB uživatel navíc přispívá na vývoj speciálního software pro zrakově postižené. Společnost Seznam.cz, a.s. se dohodla s obecně prospěšnou společností BrailCom o.p.s., která se jako jediná svého druhu u nás zabývá vývojem tohoto specifického software, na finanční podpoře v podobě poskytnutí části z příjmů utržených právě z placeného zvětšování emailové schránky.

Mezi standardní funkce webové aplikace Seznam Email, na něž si uživatelé již zvykli a které byly v nové verzi zachovány nebo zdokonaleny, patří možnost vytváření složek pro e-maily, filtry pro automatické třídění došlé pošty, možnost upozornění o došlém e-mailu na mobil, stahování pošty přes POP3 a speciální nastavení pro pokročilé uživatele.

“Uvedením nové verze aplikace Seznam Email se vývoj nezastavil, právě naopak,” říká Ivo Lukačovič, předseda představenstva Seznam.cz, a.s. “Již nyní připravujeme nové funkce, které budou nasazovány postupně, takže se uživatelé mohou těšit například na možnost přizpůsobení vzhledu emailu a další vylepšení.”

Sdílet na sítích