PŘÍZNIVCI SPORTU, TĚŠTE SE – PŘICHÁZÍ SPORT.CZ

16. září 2003

Praha, 16. září 2003 – Internetový portál Seznam.cz a deník Právo představili nový společný projekt – sportovní server www.sport.cz.

Server Sport.cz navazuje na mimořádný úspěch zpravodajského serveru Novinky.cz a svým návštěvníkům bude přinášet nejnovější zprávy ze světa domácího i zahraničního sportu. Náročným uživatelům navíc nabídne atraktivní obsah v podobě tematických rubrik zaměřených na jednotlivá sportovní odvětví jako např. fotbal, hokej, atletika, atd., jejichž rozsah se bude průběžně zvyšovat.

“Zpravodajská kvalita deníku Právo a široká základna věrných návštěvníků portálu Seznam.cz byly základem úspěchu společného serveru Novinky.cz. Proto jsme se rozhodli uživatelům internetu nabídnout další, tentokrát ryze sportovní projekt,” řekl Zdeněk Porybný, předseda představenstva Borgis a.s. vydávající deník Právo. “Spolupráce s Právem na poli zpravodajství se ukázala jako cesta správným směrem,  proto podporujeme její další rozvoj, kterým je právě Sport.cz,” doplnil předseda představenstva Seznam.cz, a.s. Ivo Lukačovič.

Srdcem serveru Sport.cz bude animovaná statistická část s jedinečným zpracováním jednotlivých sportovních výsledků a statistik, které představují nejcennější zdroj informací pro všechny sportovní fanoušky. Tyto informace jsou neustále aktualizovány a svým rozsahem i kvalitou zpracování v nejmodernější technologii Flash nemají na českém internetu obdoby.

“Nebude se jednat o statické tabulky, na které jsou uživatelé českého internetu zvyklí, ale o propracované dynamické zobrazování. Nabídneme netradiční pohled nejprve na fotbalové statistiky, později přibudou i ostatní sporty, včetně například závodů formule 1,” dodal šéfredaktor Novinky.cz Vladimír Dušánek. Zájemci tak budou mít k dispozici nejen standardní informace o tom, jak si který fotbalový klub aktuálně stojí, ale kupříkladu i to, ve které části zápasu střílí nejvíce gólů, či kdy se mu nedaří.

Obsahovou část serveru Sport.cz zajišťuje redakční tým Novinky.cz, který také navrhl výběr informací a způsob prezentace statistik, jež jsou uživatelům k dispozici. O technické zpracování a provoz serveru Sport.cz včetně vývoje speciální flashové aplikace pro prezentaci statistických údajů se postaralo vývojové oddělení společnosti Seznam.cz, a.s., která také zajišťuje inzerci na novém sportovním serveru.

 

Hlavní strana serveru Sport.cz

 

    

Statistiky na Sport.cz

 

Sdílet na sítích