NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍM CHATEM JE SERVER LIDE.CZ

16. prosince 2003

Praha, 16. prosince 2003 – Chatový server Lide.cz se stal nejnavštěvovanějším diskusním serverem na českém internetu pouhý rok a půl po svém založení. Potvrzují to listopadové výsledky nezávislého měření návštěvnosti internetových serverů iAudit.

Podle statistik iAudit se návštěvnost serveru Lide.cz v listopadu zvýšila o 19 %, když tento diskusní server navštívilo 315 362 unikátních návštěvníků. Každý z nich zde strávil v průměru necelé dvě hodiny, avšak nejnáruživější chataři zde tráví průměrně 5,5 hodiny denně.

Lidé.cz

 

Chat na serveru Lide.cz byl spuštěn v létě 2002 jako součást služeb portálu Seznam.cz a v současnosti zahrnuje téměř 800 000 registrovaných uživatelů. Pokud sečteme dobu, kterou zde prochatovali všichni uživatelé od spuštění serveru, dostaneme se k číslu 3 828 514 hodin (437 let). Uživatelskou základnu tvoří především mladší generace s průměrným věkovým rozmezím 12 – 19 let a s mírnou převahou žen (56 %).

Server je členěn do několika kategorií v čele s populárním chatem a diskusními fóry, kde se každý uživatel může zapojit do diskuze na téma, které jej zajímá. Počet příspěvků v diskusních fórech již přesahuje 100 000. Speciální kategorií získávající si stále větší oblibu jsou tzv. Blogy. Jedná se o jednoduché internetové prezentace, zpracované formou krátkých chronologicky řazených autorských textů, odkazů, obrázků či fotografií.

 

Zdroj iAudit

Sdílet na sítích