Aktuálně: Antivir na Seznam Email má vše pod kontrolou

30. ledna 2004

Několik “horkých informací” o tom, jak se zatím činí naše nová antivirová ochrana.

  • Plnohodnotná antivirová ochrana všech 3,3 milionu emailových schránek služby Seznam Email byla nasazena 27. ledna 2004 mezi 20.00 a 21.00. Díky tomu teď Seznam Email poskytuje komplexní antivirovou i antispamovou ochranu zdarma. Viz. podrobnosti o našem řešení antiviru i antispamu.
  • Od nasazení antiviru do dnešního rána bylo zkontrolováno 6,8 milionu příchozích zpráv, z nichž 32,8 % obsahovalo nějaký vir a 31,6 % přímo vir MyDoom v některé z jeho podob. Antivirus všechny viry odstranil předtím, než byly zprávy doručeny do schránky.
  • Díky pravidelné aktualizaci může antivirus odhalit i nově vznikající mutace viru MyDoom i další viry. Aktualizace je prováděna centrálně a uživatelé služby Seznam Email se proto nemusí obávat jejího zanedbání.
  • Služba Seznam Email v současnosti registruje 3,3 miliony emailových schránek, z toho asi 2,5 milionu aktivních. V současné době náš systém monitoruje víc než 200.000 příchozích emailových zpráv za hodinu do schránek služby Seznam Email. Všechny zprávy jsou před doručením prověřeny antivirovým a antispamovým programem.
  • Zajímavá je skutečnost, že virová tematika se příliš neprojevuje na vyhledávání informací na internetu. Slova jako viry, antivir, jména virů apod. se neobjevují v žebříčcích nejvyhledávanějších slov na Seznamu včera ani dnes.
Sdílet na sítích