Leden na internetu ve znamení rekordů i hledání zaměstnání

17. února 2004

Praha, 16. února 2004 – V měsíci lednu se na českém internetu pohyboval rekordní počet lidí – víc než 3,83 milionu unikátních uživatelů. Téměř 70 % z nich využilo služeb portálu Seznam.cz. V online zpravodajství dominovaly Novinky.cz.

Podle nezávislého průzkumu návštěvnosti iAudit patřilo prvních pět příček žebříčku návštěvnosti českého internetu v lednu službám společnosti Seznam.cz. První místo obsadil tradičně portál Seznam.cz, který v lednu navštívilo 2,6 milionu unikátních uživatelů, což je téměř 70 % ze všech uživatelů českého internetu. Na druhé příčce se umístila hlavní stránka portálu Seznam.cz (2,4 mil. unikátních uživatelů), následovala služba Seznam vyhledávání (1,8 mil. unikátních uživatelů), Seznam Email (1,2 mil. unikátních uživatelů) a pětici uzavíral nejnavštěvovanější zpravodajský server Novinky.cz s 1,122 milionu unikátních uživatelů. Teprve pak následují konkurenční portály a internetové služby.

V měsíci lednu vyhledávalo na portálu Seznam.cz 1,8 milionu unikátních uživatelů, kteří zadali do vyhledávače 34 milionů slov. K nejhledanějším tématům patřily počítačové hry (češtiny, The Sims, Need For Speed), celebrity (Jaromír Jágr, Andrea Veršová, Britney Spears), filmy (Pán prstenů, Harry Potter) a slova spojená se školou (školy, referáty, čtenářský deník).

 

V souvislosti se současným vývojem nezaměstnanosti byl v lednu zvýšený zájem o slovo práce, které bylo zadáno do vyhledávače 126.000krát. Spojení úřad práce se v lednu na Seznamu objevilo 24.000krát.

Sdílet na sítích