Využijte svátku Valentýna a vyzkoušejte novou seznamku na Lide.cz

10. února 2004

Praha, 10. února 2004 – Seznam.cz představil novou podobu diskusního serveru Lide.cz. Kromě chatu, weblogů a diskusních fór na serveru přibyly nové služby – seznamka a osobní profily.

Diskusní server Lide.cz získal nejen nový design a nové funkce, ale také nové služby. Největší novinkou je zavedení služby Seznamka, která uživatelům umožňuje podat si seznamovací inzerát nebo odpovídat na zadané inzeráty. Inzeráty jsou rozděleny do kategorií podle účelu seznámení, např. vážná seznámení, dopisování, cestování, sport, atd.

Pouhý týden po spuštění služby je v systému již přes 1500 inzerátů. Nejčastěji se chtějí seznamovat muži, inzeráty v kategorii On hledá ji tvoří 40 % z celé poptávky. Ženy, které hledají muže, představují 29 % a kamaráda nebo kamarádku si chce najít 16 % lidí. Pouze 2 % žen se chtějí seznámit se ženami a 1,5 % mužů hledá muže.

Vkládat inzeráty může každý, stačí být registrovaným uživatelem služeb portálu Seznam.cz. Při vkládání nového inzerátu je nutné zadat pouze zvolenou kategorii, region a vlastní text inzerátu. Zadavatelé navíc mohou pomocí jednoduchého zaškrtávacího formuláře prozradit více informací o sobě, jako např. věk, stav, vzdělání, postavu, apod. Po odeslání vyplněného formuláře je inzerát v krátkosti schválen a umístěn do příslušné kategorie v katalogu. Odpovídání na inzerát je ještě jednodušší. Stačí kliknout na odkaz “Odpovědět na inzerát” u požadovaného inzerátu a vyplnit příslušný formulář. Odpověď je okamžitě odeslána do emailové schránky zadavatele.

Další novinkou je i zavedení detailních profilů uživatelů serveru Lide.cz. Každý uživatel má nyní k dispozici zvláštní stránku s osobními informacemi, které chce zveřejnit pro ostatní uživatele. Součástí profilu jsou detailní údaje o postavě, povaze, koníčcích a osobní fotogalerie. Kromě těchto informací je v profilu seznam přátel uživatele s odkazy na jejich profily a komentářem ke každému z nich. Pokud se uživatel přihlásil na některý sraz, je zde i tato informace, takže jeho přátelé nebo obdivovatelé vědí, kde se s ním mohou setkat. V případě, že preferují spíš elektronickou komunikaci, mohou se zde také dozvědět, jestli uživatel není zrovna oline v některé chatovací místnosti. Uživatel má na oplátku přehled o tom, kdo si v poslední době prohlížel jeho osobní profil.

“Díky zavedení seznamky a vzájemnému propojení uživatelských profilů je komunikace uživatelů serveru Lide.cz nyní mnohem zábavnější,” řekl Ivo Lukačovič, předseda představenstva Seznam.cz, a. s. “Zjistili jsme, že naši uživatelé o sobě chtějí vědět víc a preferují osobnější způsob chatování než jen pod přezdívkou.”

 

Diskusní server Lide.cz navštěvuje týdně víc než 110 000 unikátních uživatelů, kteří zde tráví 1,5 hodiny svého času. Server uživatelům nabízí kompletní komunikační služby v oblasti zábavy jako chat, diskusní fóra, weblogy, srazy a seznamku.

Sdílet na sítích