Služba Spráce na serveru společnosti Seznam.cz funguje nadále bez problémů

21. dubna 2004

Praha, 21. dubna 2004 – Společnost Seznam.cz,a.s reagovala na předběžné opatření soudu, kterým jí bylo dočasně přikázáno neužívat doménové jméno “sprace.cz”. Pro klienty a uživatele je však i nadále zajištěn bezproblémový chod a funkce serveru.

Městský soud v Praze vyhověl návrhu společnosti LMC s.r.o., která provozuje internetový server na nařízení předběžného opatření, požadujícího dočasně přikázat společnosti Seznam.cz,a.s. neužívat doménové jméno “sprace.cz” pro projekt Spráce.

Toto předběžné opatření však nepostihne zákazníky ani klienty společnosti Seznam.cz, která nadále zajišťuje bezproblémový přístup, chod a funkci serveru tak jako doposud, a to na internetové adrese (URL) http://sprace.seznam.cz. Klienti a uživatelé serveru byli společností Seznam.cz o situaci informováni.

“Vzniklá situace nemá na provoz služby Spráce žádny vliv, neboť naprostá většina uživatelů přichází na službu prostřednictvím homepage portálu Seznam.cz. Klienti se tak nemusí obávat případného poklesu návštěvnosti služby našimi uživateli a tím i snížení odezvy na jejich personální inzerci”, řekl Tomáš Kapalín, člen představenstva společnosti.

Společnost Seznam.cz se proti předběžnému opatření odvolá a podnikne veškeré právní kroky k tomu, aby mohla nadále nerušeně užívat doménové jméno “sprace.cz”. Stejně tak bude Seznam.cz, a.s. požadovat náhradu škody.

Společnost seznam považuje předběžné opatření, odůvodněné jako jednání naplňující znaky nekalé soutěže, za důkaz nedostatečné legislativy v oblasti poskytování informací prostřednictvím internetu. Rozvoj tohoto média předběhl legislativu o několik let. Proto bude společnost Seznam.cz, a.s. prostřednictvím mezinárodní celosvětově uznávané organizace IAB (Interactive Advertising Bureau)vyvíjet iniciativu vůči zákonodárcům s cílem pozdvihnout legislativní úpravu této problematiky na úroveň vyspělých států.

Sdílet na sítích