Pomocí i-karty lze platit přes internet

19. května 2004

Večerník Praha, 17.5. 2004 – Karta je určena pro ty, kteří platební kartu nemají či nemají bankovní účet nebo svůj účet pro platby na internetu používat nechtějí.

 

Společnost PayNet dnes uvádí na český trh kartu i-plus, která umožní jejich uživatelům předplatit si různé placené služby na internetu. “Zavedení karty i-plus na náš trh bych přirovnal k zahájení prodeje předplacených karet pro mobilní telefony,"prohlásil Jan Ander, ředitel společnosti.

Užití karty je velmi jednoduché. Stačí se zaregistrovat na centrální stránce www.i-plus.cz a založit si tak vlastní účet. Ten je pak možné dobíjet podobně jako předplacenou kartu mobilního telefonu pomocí kuponů, které budou běžně dostupné u novinových stánků, čerpacích stanic, na pobočkách České pošty či v supermarketech. Na stránce www.i-plus.cz bude také seznam všech internetových stránek, na který lze platit s využitím účtu i-plus. Hlavním partnerem je zatím server Seznam.cz. Karta i-plus zjednoduší placení menších částek za služby, které poskytují provozovatelé nejrůznějších internetových stránek.

Sdílet na sítích