Seznam oslavil 8. narozeniny

17. května 2004

Praha, 17. května 2004 – Klasickým podnikatelským pohádkovým příběhem je historie společnosti Seznam.cz. Začalo to jako nápad realizovaný v klukovském pokoji. Dnes je z toho největí internetový portál v ČR. Své 8. narozeniny oslavil v mexickém stylu.

Dokladem tvrzení, že největším bohatstvím jsou v dnešní době nápady a odvaha, je Ivo Lukačovič, zakladatel Seznam.cz. Před osmi lety, když přerušoval vysokoškolské studium, možná ani sám netušil, kam až se jeho nápad dostane. Za motto společnosti si ale vybral: “Být nejpopulárnějším místem českého internetu, kde uživatelé nalézají pomoc, řešení svých problémů, poučení a zábavu”. A ono to vyšlo, Seznam.cz je prakticky už od svého založení nejnavštěvovanějším serverem českého internetu. Jeho služeb využívá každý čtvrtý Čech a měsíčně oslovuje 80% uživatelů internetu. Jeho součástí  jsou mj. i Lide.cz, nejoblíbenější komunikační zábavní server na českém internetu zahrnující chat, diskusní fóra, blogy a seznamku. Lidé.cz pravidelně nabízejí i moderované chaty se známými osobnostmi. Nová Miss ČR pro rok 2004 chatovala na Seznamu už několik hodin po svém zvolení.

E-mail je dnes běžnou formou komunikace. Pokud někdo řekne, že má e-mailovou schránku na Seznamu, nikoho tím asi příliš neoslní. Od roku 1998, kdy vznikla bezplatná freemailová služba Seznam-E-mail, takových schránek společnost opatruje přes tři milióny. Samozřejmostí je antispam a antivir. Zakladatel Seznamu je technický fanda a tak není divu, že se Seznam.cz může pyšnit tím, že se na jeho serveru objevil první reklamní banner v ČR. Kromě toho se Seznam.cz dále podíli na vývoji nových reklamních formátů. Mimo jiné vyvinul nový interaktivní reklamní internetový formát s názvem i-layer, který je později převzaly také ostatní české servery.

Firma, která se mezi tím rozrostla na 170 zaměstnanců, pochopila, že uživatelé internetu chtějí nacházet přesné a strukturované informace. Proto zavedla řadu specializovaných serverů. Například Sreality.cz se od roku 2002 staly jedničkou mezi českými realitními servery v objemu nabízených nemovitostí i v návštěvnosti. Internetové informace mezi tím dostaly už i tištěnou formu v podobě inzertního měsíčníku Sreality. |Loni se také katalog Seznamu rozdělil na komerční a nekomerční, zavedl regionální hledání, operátory, kvalitně zpracované praktické informace o firmách a institucích, včetně otvíracích dob provozoven. Celkem katalog Seznamu nabízí 100.000 nekomerčních www stránek a 250.000 roztříděných firemních odkazů. Jedná se o největší databázi na českém internetu s možností regionálního vyhledávání.

V roce 2003 byl zaveden Server Novinky.cz – online zpravodajský server deníku Právo a portálu Seznam.cz. Již v březnu téhož roku poráží v návštěvnosti konkurenční iDNES. Ivo Lukačovič je sportovní fanda a tak není divu, že vznikl i Sport.cz, nejsledovanější internetové sportovní zpravodajství. Nabízí světově unikátní podrobné sportovní statistiky zpracované ve formátu fash.

Seznam.cz vyrost do dlouhodobě nejnavštěvovanější stránky na českém internetu. Denně ho navštíví kolem 700 000 unikátních uživatelů. Za měsíc jsou jich téměř tři milióny. Za svůj úspěch vděčí firma nejenom chytrému nápadu svého zakladatele, ale především všem, kteří služeb Seznam.cz využívají. Oslava 8. narozenin byla tedy i poděkováním internetové veřejnosti. Děkujeme a těšíme se na další setkávání na naší společné adrese www.seznam.cz

Fotky najdete na http://sweb.cz/Seznam.PR/8narozeniny_fotos.htm

Sdílet na sítích