Lucie Vondráčková a Franco Nero chatovali o filmu Post Coitum

10. června 2004

Praha, 10. června 2004 – Jaké to je hrát choulostivé scény? Jak se jim spolupracovalo? Je pravda, že je Lucie v očekávání? Na tyto on-line otázky odpovídali známí herci na Lidé.cz.

 

Hodně jsme zkoušeli, ale asi nejdrsnější to bylo při natáčení scény na seně. Míra Nosek měl prudkou alergii. Ale říkal, že na seno, ne na mě”, vzpomínala Lucie Vondráčková na nejkrušnější chvilky z natáčení. Také zmínila scénu, kterou točila s Richardem Krajčem na mostu Inteligence: “Když nás chtěli připoutat, abychom náhodou neslítli, tak jsme před sebou dělali děsný machry a ani jeden se nedal. Měla jsem strach jak blázen.” Ve filmu jsou dosti otevřené scény, ale Lucie, podle svých vlastních slov, během celého natáčení “bojovala jak lev, aby nebylo nic vidět, a to se podařilo. Nahota u jiných mi nevadí, ale u sebe na to dávám velkýho majzla.”

“Lucko, je život jako Post Coitum nebo je zcela o něčem jiném”, zněla jedna z otázek. “Post Coitum je extrakt, jsou to vyhrocené situace, a to se mi právě líbí. Miluji filmy, kde jsou emoce a pořád se tam něco děje, situace, kdy se musíte rozhodovat a pokud se rozhodnete blbě, tak prohrajete. V životě to asi nebývá tak radikální.”

Předmětem zájmu byla i Lucčina štíhlá postava. Jak to dělá, že je tak hubená? “Teď jsem zaplaťpánbůh trošku přibrala, protože už to bylo peklo. No a vidíte, hned o mě napíšou že čekám mimino. Pomoooc !!!!” Štíhlá postava byl také jeden z důvodů, proč se s Lucií dobře spolupracovalo i italské herecké hvězdě Franco Nerovi: “Měl jsem k ní vždycky ochranitelský vztah, neboť je velmi křehká a zranitelná.” Lucie naopak o svém kolegovi dodala: “Byl statečný. Myslím že není až tak zvyklý makat na projektu od rána do rána a že byl někdy i hodně unavený, ale neprudil a vůbec se nechoval jako hvězda hvězd. A dokonce mám pocit, že tady našel i lásku. Ale bacha, já to nejsem.”

Ve filmu Post Coitum jsou choulostivé scény, proč herečka tuto roli přijala? “Líbilo se mi, že i křehká holka může za svůj osud bojovat a nevzdát se. Je to celkem moje téma, taky nerada brečím, i když je mi úplně nanic. Ale nesmíme se vzdávat.”

Jeden z chatujících si Franco Nerovi postěžoval, že film snad ani filmem nenazývá…snad jen počin pár rádoby umělců, taky to tak dopadlo…. “Filmy se točí také proto, aby byly kritizovány. V opačném případe, to znamená, kdyby se film líbil všem, začalo by mi to dělat starosti.”  A proč Lucie doporučuje jít na Post Coitum? “Film je výjimečný v tom, že se v něm poznáváme. Celou dobu, co na něj koukáš, tak řešíš, jaká z postav je ti nejbližší. Hodně se o sobě můžeš dozvědět a ještě se sám sobě zasmát. Někdy je to drsný, ale tak to s nejcennějšíma věcmi v životě bývá, že jo.”

Celé rozhovory najdete na www.lide.cz v sekci Chat s osobností.

Sdílet na sítích