Návštěvnost Seznamu v květnu rostla

16. června 2004

PRAHA 16. června (ČTK) – Návštěvnost tuzemských internetových serverů se v květnu proti předchozímu měsíci snížila o téměř 11 procent. Klesající trend nepocítily největší severy. Seznam.cz potvrdil svoje vedení.

 

Některou z internetových stránek navštívilo v květnu 2004 téměř 3,7 milionu uživatelů proti 4,1 milionu v dubnu. Počet českých návštěvníků klesl o 11,4 procenta na 2,6 milionu, vyplývá ze statistiky iAudit. Klesající trend nepocítily největší servery z první pětky, které naopak zaznamenaly jednociferný růst. Za nejnavštěvovanějším portálem Seznam s 2,8 milionu unikátních uživatelů, skončil konkurenční Centrum.cz s 1,29 milionu návštěvníků. Třetí byl zpravodajský server Seznamu a deníku Právo Novinky s návštěvou 1,28 milionu lidí a čtvrtý zpravodajský deník iDnes s 1,23 milionu návštěvníků. Milionovou hranici pokořil ještě portál Atlas s 1,06 milionu lidí.

Přes pokles počtu uživatelů se prodloužila doba, kterou na internetu strávili, v průměru jsou to měsíčně na každého návštěvníka tři hodiny a 38 minut, což je 14 minut více než v dubnu.

Sdílet na sítích