Superstar září i na internetu

18. června 2004

Praha 18. června 2004 – Klíčové slovo Superstar láme na nejnavštěvovanějším českém portálu Seznam.cz všechny rekordy. Podle uživatelů Seznamu by ale finále Superstar mohlo vypadat jinak.

 

Horečka hledající českou superstar zachvátila nejenom nejsledovanější českou televizi, ale také nejnavštěvovanější český internetový portál Seznam.cz. Klíčové slovo “superstar” totiž vykazuje hodnoty mnohonásobně převyšující obvyklé denní průměry. Průměrná denní návštěvnost jednoho slova je zhruba 20 000. Klíčové slovo superstar ale překonává hranici 50 000. (viz. Graf návštěvnosti “superstar”).

Nejvíce lidé hledají slovo “superstar” každé pondělí. Pokud někdo ze soutěžících vypadl, hledalo na Seznamu.cz  tuto osobu mnohem více lidí, než obvykle. Tak tomu bylo i po minulém vyřazovacím kole, kdy vypadl Samer Issa. Z grafů srovnávajících návštěvnost jednotlivých klíčových slov se jmény tří finalistů (Aneta Langerová, Šárka Vaňková a Samer Issa) je vidět, že Sámera Issu hledalo mnohem více lidí, než dvě poslední finalistky. Ale internet zároveň jako kdyby tušil, že Aneta Langerová bude bojovat o absolutní vítězství v soutěži Česko hledá superstar. Jako první byl totiž už 26.3. 2004 do katalogu přidán odkaz http://www.sweb.cz/anetastar. Jak stoupal zájem o celou soutěž, byla 27. dubna 2004 zřízena samostatná sekce Česko hledá superstar. Seznam.cz tedy čeká, která “superstar” zlomí další internetový rekord.

Grafy najdete na http://be.seznam.cz/superstar_grafy/

Sdílet na sítích