Bezpečný internet na Seznamu

6. října 2004

Praha, 6.10 2004 – Zcela zdarma software, který umožní bezpečné používání internetu nabízí svým uživatelům Seznam.cz. Jedná se o jedinečný software vyvinutý společností Seznam.cz.

Seznam Bezpečný internet http://www.bezpecnyinternet.cz/ nabízí uživatelům ochranu proti nebezpečným dialerům. Dialery jsou programy, které počítač uživatele bez jeho vědomí připojí k internetu přes číslo se zvýšeným tarifem. Seznam Bezpečný internet tak hlídá správné připojení a také počítá provolané minuty za připojení k internetu. Tento software dále umožňuje rychlé hledání a vypnutí obrázků pro rychlejší práci s internetem. Na internetu se tak uživateli budou přehrávat pouze jím zvolené obrázky, zvuky a video. Stránky se tak budou načítat rychleji, což je vhodné zvláště pro počítače s pomalým připojením k internetu. Uživatelský komfort zvyšují i další možnosti, které bezpečný internet Seznamu nabízí. Jde především o ochranu proti vyskakovacím (pop-up) oknům, upozornění na příchozí e-maily nebo mazání historie počítače. Při práci s Internet Explorerem se ukládá historie navštívených stránek. Pokud uživatel chce, aby se tato historie smazala po ukončení práce s internetem, může si nainstalovat bezpečný internet od Seznamu.

Software poskytuje Seznam.cz svým uživatelům zcela zdarma. Instalační soubor má 0,8 MB a přes modem si ho může uživatel stáhnout během několika minut. Aplikaci, která je Seznamem pravidelně aktualizována, je možno kdykoliv z počítače uživatele odinstalovat. Software je určen pro operační systém Windows 95/98/2000/NT/XP, prohlížeč Internetu MSIE verze 5.0 a vyšší.

Jako  nejnavštěvovanější portál českého internetu se Seznam.cz snaží Bezpečným internetem vyjít vstříc svým uživatelům a zvýšit jejich komfort i bezpečnost při používání internetu.

Sdílet na sítích