O počítačovou učebnu soutěží přes tři tisíce tříd

18. října 2004

Praha, 18.10.2004 – Vědomostní soutěž pro ZŠ, kterou vyhlásila společnost Seznam.cz za podpory MŠMT se setkala s velkým zájmem. O hlavní cenu, kterou je počítačová učebna, už soutěží 3 200 tříd.

Soutěž určená třídním kolektivům 2. stupně ZŠ a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií byla zahájena 1. října t.r. Během prvních dvou týdnů se do soutěže přihlásilo 3 200 tříd ze škol z celé České republiky. Při průměru dosahujícím zhruba 30 žáků ve třídě se soutěže účastní téměř sto tisíc dětí.

Organizátorům soutěže píší děti i jejich pedagogové. Soutěžící sledují i soupeře a netrpělivě čekají na další kolo otázek, které se mění každý týden. V současnosti děti odpovídají již na třetí sérii otázek. Správné odpovědi si mohou za pomoci svých pedagogů vyhledat i v internetu. Soutěž je koncipována jako vědomostní, která zohledňuje nejrůznější předměty, které se vyučují na 2. stupni ZŠ.

Cílem soutěže je podpořit u dětí počítačovou a internetovou gramotnost a naučit je hledat v internetu nejenom zábavu, ale také vědomosti. Soutěž bude mít tři dílčí vyhodnocení. Vždy všichni žáci ve vítězné třídě dostanou drobné dárky. V závěru celé soutěže bude vyhodnocena nejlepší třída, která pro svou školu získá počítačovou učebnu, pro sebe zájezd a možnost prezentovat se na TV Óčko. Informace o soutěži jsou k nalezení na  www.najdi.seznam.cz.

Sdílet na sítích