Druhé kolo soutěže „Najdi, co neznám“ zná své vítěze

26. listopadu 2004

Praha 26.11.2004 – Soutěž pro žáky základních škol, kterou Seznam.cz pořádá ve spolupráci s MŠMT, završila své druhé kolo. Vítězné školy se těší z dárků.

Smyslem soutěže je naučit děti používat internet jako zdroj informací. Proto byla soutěž koncipována jako vědomostní a zohledňuje nejrůznější obory lidské činnosti. Soutěže se účastní třídní kolektivy druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Do soutěže se přihlásilo přes 3 000 tříd z celé ČR.

Při předávání dárků učitelé všude zdůrazňovali, jak soutěž děti baví. Proto měly vítězné třídy radost z úspěchu i z dárků, které jim Seznam.cz přivezl. Dárkový balíček obsahoval m.j. tričko a hrneček od Seznamu, film na DVD, dětské a technické časopisy, knížku.

Soutěž “Najdi, co neznám” byla zahájena 1. října a potrvá až do prosince 2004. Informace naleznou žáci i jejich učitelé na www.najdi.seznam.cz. Každý týden je připravena série otázek, soutěž je rozdělena do tří měsíčních kol. Výherci vzešli z losování třídních kolektivů, které získaly v příslušném kole min. 75 % bodů za správné odpovědi. Losovalo se podle ročníků.

Výherci 2. kola soutěže “Najdi, co neznám” se staly tyto třídy:

Třída Družstvo Škola Město
6. (prima) 9-té přikázání ZŠ Bří Čapků Úpice
7. (sekunda) bubáci ZŠ Žákovská Havířov – Město
8. (tercie) zabijáci ZŠ Luka/Jihlavou Luka nad Jihlavou
9. (kvarta) kvartac ZŠ Fryčovická Praha Letňany

ZŠ Luka nad Jihlavou

ZŠ Bří Čapků, Úpice

ZŠ Fryčovická, Praha 9 – Letňany

Sdílet na sítích