Spolužáci.cz ve stáji Seznamu

9. listopadu 2004

Praha, 5.11.2004 – Po dohodě se společností Internet Pb získal Seznam.cz majoritní podíl v projektu Spoluzaci.cz. Obě firmy se dohodly na další spolupráci.

Spoluzaci.cz za sebou skrývají unikátní projekt, který umožňuje udržovat vzájemné kontakty těm, kteří již opustili školní lavice. Na doméně se již zaregistrovalo na 80 000 tříd, což čítá vzájemné kontakty zhruba 1 milionu lidí, kteří spolu sdíleli školní škamny.

Po dohodě se společností Internet Pb, s.r.o. získal Seznam.cz, a.s. majoritní podíl na projektu Spoluzaci.cz. Obě firmy se zároveň dohodly na další vzájemné dlouhodobé spolupráci. Spolužáci dostanou novou grafickou podobu. Design, stejně jako hardwarové zázemí, technický dohled, zálohování, marketingovou podporu a prodej reklamního prostoru bude zajišťovat Seznam.cz. Firma  Internet Pb bude i nadále zodpovědná za technickou podporu, vývoj a funkčnost softwarového prostředí.

“Spoluzaci.cz jsou unikátním projektem a nabízejí všem bývalým školákům a studentům možnost sdílet prostor, kde se mohou setkávat,” uvedl Ivo Lukačovič, předseda představenstva společnosti Seznam.cz. Každý jednotlivec a třída zde má k dispozici prostor o velikosti 10 MB, pro dokumenty třídy je vyhrazeno 20 MB. Spolužáci si mohou posílat hromadné SMS všem operátorům, rozesílat e-maily, informace o vzájemných setkáních. Správci jednotlivých tříd mohou vkládat do kalendáře události, které si mohou ostatní členové třídy prohlížet, eventuelně si o nich nechat zasílat upozornění e-mailem. K dispozici je i neustále aktualizovaná databáze možností ubytování při třídních srazech (až s 50% slevou).

“Projekt Spoluzaci.cz považuje Seznam.cz za velmi perspektivní, proto jsme rádi, že jsme v něm získali majoritní podíl,” dodal Ivo Lukačovič. Nejnavštěvovanější portál českého internetu tak rozšiřuje spektrum služeb, které poskytuje svým uživatelům. Seznam.cz nyní nabízí místo pro udržování vzájemných kontaktů všech, které život ze školních lavic rozvál do nejrůznějších koutů.

Sdílet na sítích