Vítězové prvního kola vědomostní soutěže převzali výhry

3. listopadu 2004

Praha 3.11.2004 – Soutěž “Najdi, co neznám”, kterou Seznam.cz uspořádal ve spolupráci s MŠMT pro žáky základních škol, má za sebou první kolo. Vítězné třídy obdržely výhry.

“Žáky soutěž velice baví. Každým kolem rostou, spolupracují a těší se na nové otázky. Objevují, že svět internetu je nekonečná studnice informací,” napsal organizátorům soutěže ing. Miroslav Martiňák, zástupce ředitele ZŠ Dambořice v okr. Hodonín.

“Smyslem soutěže určené třídním kolektivům 2. stupně ZŠ a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií byla právě snaha podpořit u dětí internetovou gramotnost a ukázat jim, že internet je nekonečným zdrojem informací”, zdůrazňuje Petr Mareš, marketingový ředitel Seznamu.

Soutěž byla zahájena 1. října a potrvá až do prosince 2004. Během prvního týdne se do ní přihlásilo více jak 3 200 třídních kolektivů z celé ČR. Každý týden naleznou žáci na www.najdi.seznam.cz sérii otázek z nejrůznějších oborů lidské činnosti. Soutěž je koncipována jako vědomostní a zohledňuje nejrůznější výukové předměty.

Děti soutěží ve třech měsíčních kolech. V současnosti bylo ukončeno první kolo, které zná své vítěze. Ti vzešli z losování třídních kolektivů, které získaly v příslušném kole min. 75 % bodů za správné odpovědi. Losovalo se podle ročníků. Výherci 1. kola soutěže “Najdi, co neznám” se staly tyto třídy:

Družstvo:   Třída:       Škola:                                                 Město:

Žabáci       6              ZŠ Trhový Štěpánov                           Trhový Štěpánov

Zloudi        7              ZŠ 28. října                                         Louny

Bubáci       8              ZŠ Laštůvkova                                    Brno

Tornádo    9              Gymnázium Joachima Barranda          Beroun

Každé dítě ve vítězné třídě obdrželo dárkový balíček. Obsahuje knížku z oblasti literatury faktu, DVD s filmem, tričko, hrníček a podložku pod myš od Seznamu, časopisy Level a Science. Celá třída obdržela diplom. Seznam gratuluje výhercům 1. kola a všem soutěžícím přeje hodně úspěchů a štěstí do dalších kol.

V závěru celé soutěže bude vyhodnocena nejlepší třída, která pro svou školu získá počítačovou učebnu, pro sebe zájezd a možnost prezentovat se na TV Óčko.

www.najdi.seznam.cz

Ukázka diplomu pro výherce 1. kolaUkázka diplomu pro výherce 1. kola

Sdílet na sítích