Sfinance.cz se staly nejnavštěvovanějším finančním serverem

15. prosince 2004

Praha, 15. prosince 2004 – V listopadu překročily Sfinance.cz hranici 150 000 unikátních uživatelů za měsíc. Staly se tak nejnavštěvovanějším samostatným finančním serverem na českém internetu.

Na adrese www.sfinance.cz naleznou uživatelé průvodce po nepřehledném světě financí. O tom, že je tento průvodce vítanou pomocí, svědčí i rekordní počet  157 524 unikátních návštěvníku serveru v měsíci listopadu. (Zdroj: iAudit) Finance se tak staly nejnavštěvovanějším samostatným finančním serverem na českém internetu, který je zajímavý jak pro uživatele, tak inzerenty.

Na první místo se dostanou Sfinance.cz i pokud budeme porovnávat ekonomické servery provozované jednotlivými internetovými portály. Tzv. pack Sfinance + Novinky Ekonomika dosáhl v listopadu 415 118 unikátních uživatelů (UV). Konkurenční Idnes – Ekonomika Fincetrum – navštívilo o téměř 100 000 UV méně, celkem 328 751 unikátních uživatelů.

Sfinance.cz vznikly v červnu t.r. a patří mezi servery provozované společností Seznam.cz. Za cíl si vytkly pomáhat všem, kteří se potřebují poradit nebo se informovat jak např. získat úvěr nebo naopak naložit se svými penězi. Na trhu je nepřeberné množství finančních subjektů, které nabízejí jak úvěry, tak možnost spoření, pojištění nebo investic. Tomáš Búřil, Account Director Seznamu.cz dodává: “Chtěli jsme uživatelům nabídnout svět financí na jednom místě a hlavně populární a přehlednou formou.” Po zadání adresy www.sfinance.cz se uživatel dostane do přehledně řazených sekcí věnovaných bankovnictví, penzím, leasingům, úvěrům a půjčkám, stejně jako investování, bydlení, pojištění a daním. Zájemce se dozví, jak funguje leasing, jak si vypočítat daně nebo si může zadat údaje do hypotéčního kalkulátoru, který mu vypočítá výši měsíční splátky. Sfinance.CZ jsou i velmi praktickým místem pro sjednávání finančních produktů, pojištění a stavebního spoření.

Na serveru jsou přehledně k dispozici i odkazy na příslušné zákony a webové stránky jednotlivých finančních institucí. Cílem Sfinancí.cz je snaha poskytovat praktické informace pro řešení problémů z oblasti financí, se kterými se dnes setkává každý občan.

Sfinance se proto staly atraktivní reklamní plochou i pro samotné finanční instituce. Na serveru už inzerovala řada firem, k těm největším patří Česká spořitelna, Kooperativa pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Pojišťovna České spořitelny, Stavební spořitelna ČS, Živnostenská banka, Investiční společnost ČS, Všeobecná stavební spořitelna KB nebo Raiffeisenbank.

Sfinance.cz jsou součástí Seznamu, nejnavštěvovanějšího českého portálu. Služby provozované Seznamem navštíví měsíčně přes 3 miliony unikátních uživatelů.

Sdílet na sítích