Sbazar novou službou Seznamu

21. ledna 2005

Praha 21. ledna 2005 – Prodat nebo koupit prakticky cokoliv můžete prostřednictvím nové služby Sbazar.cz. Internetový portál Seznam.cz tak rozšiřuje nabídku služeb, které poskytuje svým více než 3 milionům uživatelů.

Chcete prodat něco, co se vám už nehodí? Sháníte něco, co není v obchodě k dostání nebo to chcete pořídit za nižší cenu? Stačí otevřít stránky www.sbazar.cz.. Jde o novou službu, kterou svým uživatelům nabízí Seznam.cz, nejnavštěvovanější portál českého internetu.

Stránky Sbazaru jsou přehledně rozděleny do několika kategorií, např. Dům a byt, Hračky, Sport, Zdraví, Elektro, Knihy a hudba. Pokud prostě chcete jenom nějakou věc věnovat, je tu pro vás rubrika “za odvoz”. Inzeráty je možno řadit a vyhledávat podle krajů, cenového rozpětí nebo podle toho, zda se jedná o použité či nové zboží.

Na Sbazaru máte možnost se rozhodnout pro jeden ze tří způsobů prodeje – okamžitý prodej za vámi stanovenou cenu, prodej prostřednictvím aukce nebo oba způsoby najednou. Prodej i nákup probíhá buď okamžitě nebo o ceně rozhoduje konečná nabídka. To v případě, že prodej probíhá formou aukce, pak je také uveden konečný termín nabídky.

Všichni účastníci prodeje, nákupu nebo aukce se musí nejprve autorizovat. K tomu stačí zaslat SMS ve tvaru SBAZAR na telefonní číslo: 736 363 363 pokud používáte Eurotel nebo na číslo 904 09 06 pokud používáte T-Mobile či Oskar. Obratem obdržíte SMS s registračním kódem, který má platnost 30 minut. Cena jedné SMS je 6,- Kč včetně DPH u T-Mobile a Oskar, u Eurotelu je SMS zpoplatněna dle vašeho tarifu.

V případě, že budete mít zájem získat o zboží další informace, stačí v detailu inzerátu kliknout na odkaz “napsat e-mail” a inzerující obdrží vaši zprávu. Inzerující zase může pozměnit některé údaje (cenu, způsob platby a dopravy) i po tom, co se inzerát objevil na stánkách Sbazaru, stačí kliknout na “Editovat”. Je také možno stejný inzerát zadat znovu nebo ho vyjmout z nabídky.

Každý uživatel, který se zaregistruje na www.sbazar.cz, má své osobní hodnocení. To obsahuje i komentáře ostatních uživatelů. Toto hodnocení lze zadat až po skončení jednotlivé aukce nebo prodeje. Hodnotit se navzájem mohou pouze prodávající a kupující. Čím více červených hvězdiček uživatel získá, tím více je oblíbený u ostatních uživatelů. K nejpopulárnějším kategorií patří v současnosti prodej automobilů, náhradní díly, prodej a pronájem, mobilní telefony a nábytek. Portál Seznam.cz má vedle www.sbazar.cz i specializované inzertní servery Sauto, Sreality, Spráce. Služba Bazar je dalším rozšířením nabídky uživatelům. Seznam.cz měsíčně navštíví více než  3 miliony unikátních návštěvníků.

Sdílet na sítích