Hitparáda nejhledanějších slov 2004 na Seznamu

7. února 2005

Praha, 7. února 2005 – Nejnavštěvovanější český internetový portál Seznam.cz zveřejnil hitparádu klíčových slov za uplynulý rok. TOP 10 vládla loni na Seznamu Superstar. Mezi slavnými ženami Ester Ládová nahradila loňskou Terezu Pergnerovou.

Hledání na Seznamu používá denně 408 000 lidí (měsíčně 2 mil.). To znamená, že hitparáda klíčových slov Seznamu je celkem reprezentativní ukázkou toho, co lidi zajímá. Žebříčky jsou srovnány podle jednotlivých oborů. Takže například podle pořadí v kategorii státy, se dá určit kam Češi jezdí nejvíce na dovolenou. Na prvním místě se umístilo Chorvatsko, následováno Egyptem a Itálií. Ve filmech to loni vyhrál Harry Potter a Pán prstenů. V autech vede škodovka, ve zvířatech psi. Ze skupin se největšímu zájmu uživatelů Seznamu těšili Linkin Park, před Rammsteinem a Kabátem. Z politiků zvítězil T.G. Masaryk. Slavným mužům vévodil Sámer Issa před Danielem Landou a Jaromírem Nohavicou. Zatímco u slavných mužů rozhodoval hlas, u slavných žen rozhodovalo zřejmě něco jiného. V žebříčku slavných žen hledaných na Seznamu v roce 2004 se na prvním místě umístila Ester Ládová. Vystřídala tak Terezu Pergnerovou, která se na prvním místě umístila v roce 2003.

Seznam.cz je nejnavštěvovanějším portálem českého internetu. Měsíčně jeho služeb využije přes 3 mil. unikátních uživatelů.  

Hitparádu hledaných slov podle oborů za rok 2004 naleznete zde

http://www.seznam.cz/topwords2004.html

Hitparádu hledaných svol podle oborů za rok 2003 naleznete zde

http://www.seznam.cz/topwords.html

Sdílet na sítích