Nejstarší český internetový portál Seznam stále vydělává. Jeho zisk se vloni proti předloňsku dokonce více než ztrojnásobil.

16. března 2005

Svět hospodářství, 16. 3. 2005 – Společnost Seznam.cz, oznámila, že v roce 2004 utržila 553 milionů korun. Neauditovaný zisk společnosti před zdaněním loni vzrostl na 110 milionů korun.

Zisk v roce 2004 vrostl o 115 % oproti roku předcházejícímu. Zisk zaznamenal růst dokonce o 360 %. Firma tak je od svého založení Ivo Lukačovičem v roce 1996, s výjimkou roku 2000, stále zisková.O výplatě dividend v roce 2005 společnost zatím neuvažuje. Volné finanční prostředky se chystá investovat do dalšího posilování technologického zázemí a vývoje nových služeb pro uživatele.“Vůbec nejpopulárnějím produktem loňského roku byl firemní zápis do katalogu určený pro malé a střední firmy,” komentoval na tiskové konferenci růst tržeb Ivo Lukačovič, předseda představenstva společnosti a vlastník 70 % jejích akcií.

Na dalším místě se po segmentu malých a středních firem umístila klasická Internetová reklama, následována specializovanými inzertními servery Sreality, Spráce a Sauto.Významnou položku v nákladech představoval vývoj a infrastruktura nového gigabajtového e-mailu a zcela nové vyhledávací technologie.

Seznam.cz, který byl prvním katalogovým vyhledávacím serverem v České republlice, zůstává stále nejnavštěvovanějším serverem českého internetu. Jeho podíl na celkové návštěvnosti je téměř dvoutřetinový, zatímco nejbližší konkurent Centrum.cz se na celkové návštěvnosti podílí jen jednou pětinou. Počet uživatelů Seznamu za den překročil 970 000. Koncem ledna denní návštěvnost stránek seznam.cz meziročně stoupla o 40 procent. E-mail si čte zhruba 400 000 lidí denně, celkem eviduje Seznam 2,8 milionu aktivních poštovních schránek. Firma, která má 6 regionálních poboček, zaměstnává celkem 185 lidí.

Sdílet na sítích