Seznam.cz loni více než zdvojnásobil obrat a zisk zvýšil o 360%

15. března 2005

Praha, 15. března 2005 – Na tiskové konferenci prezentoval předseda představenstva společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič hospodářské výsledky firmy za uplynulý rok.

Společnost Seznam.cz, provozovatel zdaleka nejpopulárnějšího Internetového portálu www.seznam.cz oznámila, že v roce 2004 utržila 553 milionu korun, což je o 115% více, než v předchozím roce. Neauditovaný zisk společnosti před zdanění vzrostl na 110 milionu korun, což představuje nárůst o 360%.

“Vůbec nejpopulárnějším produktem loňského roku byl firemní zápis do katalogu určený pro malé a střední firmy,” komentuje růst tržeb Ivo Lukačovič, zakladatel portálu www.seznam.cz. “Tito podnikatelé si velice důsledně měří návratnost prostředků investovaných do reklamy. Z tohoto důvodu investují tam, kde je to pro ně nejvýhodnější.”

Na dalším místě se po segmentu malých a středních firem umístila klasická Internetová reklama, následována specializovanými inzertními servery Sreality, Spráce a Sauto.

Významnou položku v nákladech představoval vývoj a infrastruktura nového gigabajtového e-mailu a zcela nové vyhledávací technologie.

Společnost Seznam.cz v roce 2005 zatím neuvažuje o výplatě dividend. Volné finanční prostředky plánuje firma investovat do dalšího posilování technologického zázemí a vývoje nových služeb pro své uživatele.

Sdílet na sítích