Email.cz zůstane i pod Seznamem samostatnou doménou

29. července 2005

Internet&PC, 27.72005

Společnost Seznam koupila koncem minulého týdne službu Email.cz, která byla vůbec prvním českým freemailem. Email zůstane i nadále samostatnou doménou. Uživatelům Email.cz bude navýšena kapacita schránek, také budou moci využít protokolu POP 3, který Seznam poskytne zdarma.

Vlastníkem služby Email.cz byla brněnská společnost Atlantic Tristan Company, kterou Seznam minulý týden v pátek zakoupil.
“Email je brand našeho mládí, bylo to takové ferrari v emailových schránkách. Předpokládám, že ze zapomenutého brandu se stane lovemark,” řekl na úterní tiskové konferenci předseda představenstva Seznamu Ivo Lukačovič.
“Přestože se Email.cz v současné době pohybuje v celkovém pořadí návštěvnosti až na třetím místě, udržuje si trvale kolem 230 tisíc aktivních uživatelů. Dle výsledků iAuditu čte denně svou schránku na Email.cz kolem 45 tisíc lidí,” uvádí Seznam.
Jednodenní výpadek Přechodem k Seznamu bude Email nejprve posílen o další hardwarové kapacity a velikost e-mailových schránek 10 na 20 MB.
Pro Seznam je náročná obsluha serverů Emailu v Brně, tak se je rozhodl přestěhovat do Prahy. To si vyžádá jednodenní odstávku služby Email, a to 6. srpna. Uživatelé na to budou upozorněni už od středy prostřednictvím hlavní stránky Email.cz.
Seznam bude během příštích měsíců na Emailu postupně uvolňovat některé služby z placeného režimu do režimu zdarma, například POP 3, tedy vstup do schránky zvenčí.
Nejpozději do konce roku budou uživatelé Email.cz disponovat kapacitou schránek 2000 MB. Naopak se zmenší reklamní plochy na tomto serveru.

URL| http://www.novinky.cz/06/13/48.html


Sdílet na sítích